Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pátranie po nezvestnej matke troch detí sa skončilo. Ženu našli mŕtvu
Zdielať na

Pátranie po nezvestnej matke troch detí sa skončilo. Ženu našli mŕtvu

ŠPAČINCE / Už od včera prebiehala pátracia akcia po nezvestnej matke troch detí zo Špačiniec. V nasadení boli desiatky hasičov, pátračov, policajtov i psovodov. Prehľadávali dedinu a jej okolité polia. Akcia nepriniesla žiadne nové stopy až do dnes. Nezvestnú Zuzanu našli za dedinou, v ktorej bývala, žiaľ, bez známok života.

40-ročná Zuzana odišla z domu na Nový rok. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu si mala zbaliť veci do vriec a odísť autom na neznáme miesto. Potom sa ním mala vrátiť, tentokrát už, ale bez vecí. Nakoniec však odišla pešo a so sebou mala len kabelku. Naposledy ju zachytili kamery na konci dediny. "Polícia koordinuje celú pátraciu akciu. Policajti vykonávajú previerky po nezvestnej žene v rôznych zariadeniach, v obchodoch, v ubytovacích, v občerstvovacích zariedeniach, čerpacích staniciach a podobne," uviedla hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Kredatusová.

Policajti sa tak od začiatku zamerali na všetky možnosti kam by Zuzana mohla ísť. Na pomoc im prišli aj profesionálni hasiči z Trnavy a dobrovoľníci zo Špačiniec a Jaslovských Bohuníc. "Viacmenej sme sa dali dokopy na základe tých výziev čo boli a oznámení. Tak sme boli nápomocní pri týchto veciach aby sa buď rýchlejšie tá osoba našla alebo skrátka aby boli vytvorené väčšie skupiny na prehľadávanie," povedal Ľubos Nádaský, DHZ Špačince. 

Spoločne prečesávali terén v okolí vedľajších dedín až po územie Trnavy. Pátrači v rojnici prehľadávali okolité polia. Pomáhali im pritom aj hasiči na štvorkolkách, ktoré spolu s dronmi využívali na prehľadanie ťažko dostupného terénu. Podľa informácii z prostredia pátrania si mal miestny poľovník v deň zmiznutia všimnúť ženu, ktorá zodpovedala popisu nezvestnej kráčať samú po poľnej ceste.

Členovia pohotovostného pátracieho tímu teda v skupinách prečesávali polia okolitých dedín. Rovnako aj okolie miesta, kde mal ženu zazrieť miestny poľovník. Na pomoc pri hľadaní prišli aj kynologickí záchranári. Prehľadávali aj opustené budovy v okolí a miesta popri potoku. Zuzanu nakoniec našiel náhodný okoloidúci, krátko po pol tretej. Ležala bez známok života v krovinatom poraste, asi 2 km za dedinou, kde bývala. "Príčinu jej úmrtia určí pitva," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Kredatusová.

Čo sa naozaj stalo a čo bol skutočne dôvod jej zmiznutia zatiaľ nie je známe. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy