Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zistenia TV JOJ: Dobroslav Trnka vypovedal v kauze nahrávky s Marianom Kočnerom
Zdielať na

Zistenia TV JOJ: Dobroslav Trnka vypovedal v kauze nahrávky s Marianom Kočnerom

BRATISLAVA / Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka má za sebou výsluch ku nahrávke s Marianom Kočnerom. Vypovedal 14. novembra a trvalo to takmer 4 hodiny.

Podľa zistení TV JOJ má bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka za sebou rozsiahly výsluch pre nahrávku, na ktorej mu Marian Kočner vulgárne nadáva. Polícia preveruje obsah zaistenej nahrávky medzi dvomi osobami, ktorých hlasy sú podobné s hlasmi Mariana Kočnera a Dobroslava Trnku. Obsah rozhovoru naznačuje obchodovanie s nahrávkou Gorila. 

Podľa nahrávky Kočner Trnkovi vulgárne nadáva, pretože sa vraj pokúsil Gorilou vydierať finančníka skupiny Penta Jaroslava Haščáka. 

Podľa zdroja oboznamovaného s vyšetrovaním polície, Trnka vypovedal na východe Slovenska pred vyšetrovateľmi NAKA pre preverovanie korupcie. K údajnej Kočnerovej nahrávke mali byť, podľa portálu noviny.sk, vypočutí aj ďalší ľudia. Konkrétne osoby, ktoré Kočner pri vulgárnom rozhovore s Trnkom spomína a ktoré mali s nahrávkou Gorily snahu vydierať finančníka Haščáka. 

Podľa zdroja televízie Kočner k nahrávke ešte nevypovedal. Hovorca finančnej skupiny Penta Martin Danko pre TV JOJ potvrdil, že Jaroslav Haščák už vypovedal na polícii. "K výpovedi došlo cca pred desiatimi dňami u príslušného vyšetrovateľa, myslím, že to bolo v Košiciach. Pán Haščák podľa mojich informácií zopakova, čo sme uviedli vo verejnom stanovisku. To znamená, že ho nikdy nikto žiadnymi nahrávkami nevydieral," uviedol Martin Danko. 

Trnku pre podozrivú nahrávku, o údajnom pokuse vydierať Haščáka nahrávkou Gorily, musel zbaviť mlčanlivosti generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Podarilo sa to aj na druhý pokus. 

Zrejme historicky po prvýkrát bol bývalý generálny prokurátor zbavený mlčanlivosti a bolo to pre prípad podozrivého prepustenia z väzby stíhaného topoľčianskeho podnikateľa Jozefa Mišenku. Prípad dlhodobo sleduje TV JOJ, ktorá zistila, že Mišenkove prepustenie napriek nesúhlasu vyšetrovacích orgánov aj sudcu pre prípravné konanie nariadil v roku 2010 len telefonickým pokynom vtedajší šéf prokuratúry Trnka. O pár dní podnikateľa podsvetie zavraždilo. Trnku už k prípadu Mišenka vypočuli. Trestné stíhanie vo veci naďalej pokračuje aj pre skôr podaný podnet TV JOJ, keďže najskôr sa podozreniami polícia zaoberala len okrajovo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy