Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kauza kyselinári či Černákov gang: Výpoveď bývalej prokurátorky Evy Mišíkovej v knihe Proti zločinu
Zdielať na

Kauza kyselinári či Černákov gang: Výpoveď bývalej prokurátorky Evy Mišíkovej v knihe Proti zločinu

SLOVENSKO / V uplynulých týždňoch a mesiacoch sa dôvera ľudí v súdnictvo a prokuratúru prepadá na úplné dno. Na verejnosť sa dostali nahrávky a správy, ktorým sa v podstate nechce ani veriť. Občas sa však stále objaví nádej, že spravodlivosť ešte môže zvíťaziť. Bývala prokurátorka Eva Mišíková a Ľudmila Lacková spojili svoje sily a vydali knihu odhaľujúcu pravdu o otrasných činoch vykonaných na Slovensku.

Bývala prokurátorka vníma momentálnu situáciu veľmi negatívne, pretože sudcovia a prokurátori nepostupujú tak, akoby mali. Kniha  "Proti zločinu"  je výpoveďou o profesionálnom i osobnom živote bývalej prokurátorky, ktorá je výraznou osobnosťou prokuratúry. 

"Čitateľ sa v knihe dozvie o príbehu bývalej prokurátorky Evky Mišíkovej, ktorá je výraznou osobnosťou prokuratúry, ktorá naozaj nie je jedna z mnohých. Je to žena, ktorá na poli boja proti organizovanému zločinu dosiahla úžasné výsledky," prezradila v rozhovore Ľudmila Lacková. V knihe ide aj o kauzy kyselinárov, Černákov gang, policajný gang a podobne. Takisto v nej nájdu veci ako pani Mišíková kandidovala za generálnu prokurátorku, ako sa to nepodarilo a prečo,"  poznamenala autorka knihy, investigatívna novinárka Lacková.

Publikácia ponúka čitateľovi aj širší kontext prípadov, na ktorých pracovala, a s ktorými počas svojej kariéry prišla do styku. Kniha ponúka zaujímavé veci v prípade postupov zo strany prokuratúry a konkrétnych osôb.

Dve autorky sa nespojili len tak zo dňa na deň, poznajú sa už dlhšie. Prokurátorka Mišíková pojednávala prípady, na ktorých bola novinárka Lacková prítomná ako novinárka. Po pojednávaní ju takmer vždy oslovila na rozhovor, a tak sa časom spriatelili až z toho vznikla kniha Proti zločinu.

Pri otázke, ako vznikol nápad na napísanie knihy Mišíková odpovedala: "Po mojom odchode z prokuratúry ma oslovili z Ikaru, či nenapíšem knihu. Zrejme preto, že som sa po odchode vyjadrila, že by som vydala knižku. Ľudku som oslovila, či by bola ochotná so mnou napísať tuto knihu." 

Kniha je už v týchto dňoch dostupná v kníhkupectvách. Viac sa dozviete v rozhovore. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy