Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Advokát Zsuzsovej: Kolúzna väzba pre moju klientku je nátlak za to, že nevypovedala proti Kočnerovi
Zdielať na

Advokát Zsuzsovej: Kolúzna väzba pre moju klientku je nátlak za to, že nevypovedala proti Kočnerovi

PEZINOK/BRATISLAVA / V stredu rozhodovala sudkyňa Špecializovaného trestného súdu o tom, či ponechá Alenu Zsuzsovú, Miroslava Marčeka a Tomáša Szabóa. Advokát Aleny Zsuzsovej po pojednávaní uviedol, že si s klientkou myslel, že vypadne dôvod kolúznej väzby. Podľa Neszméryho ide o nátlak na jeho klientku, pretože už 14 mesiacov nevidela svoju rodinu.

Všetci traja obvinení, na ktorých bol podaný návrh na obžalobu, zostávajú v útekovej, kolúznej a pokračujúcej väzbe. Obhajca Aleny Zsuzsovej, Štefan Neszméry uviedol, že tento verdikt očakával. Avšak čakal, že kolúznu väzbu zrušia. "Očakávali sme, že nám vypustia minimálne písmeno B. Jednalo sa to kvôli návštevám. Moja klientka 14 mesiacov nevidela svoju rodinu. Stále je to odôvodňované tým, že by mohla komunikovať v šifrách, mohla by ovplyvňovať, neviem síce koho, keď boli všetci vypočutí. Zdá sa mi to trochu také divné. Považujem to za nátlak zo strany súdnych orgánov aj prokuratúry za to, že nevypovedala proti Marianovi Kočnerovi. Je to môj názor a držím sa ho," uviedol obhajca Aleny Zsuzsovej, Štefan Neszméry. 

Denník N zverejnil prepis komunikácie z Threemy, kde Marian Kočner a Alena Zsuzsová hovorili o vražde Jána Kuciaka. Zsuzsová mu spomínala aj sen, kedy prišla o zuby. Uviedla, že podľa snára to znamená, že niekto zomrie. "Ja som povedal, dajme von Threemu, aby si ju mohol každý prečítať. Vytvárajú sa tu rôzne predsudkové a konšpiračné teórie. Keďže sa nemajú čoho pridržiavať a podľa mňa nie sú priame dôkazy, ktoré by preukazovali objednávku alebo vykonanie vraždy zo strany mojej klientky, tak sa tu chytáme proste všetkého. Chytáme sa tu zubov, nejakých odkazov. Ja stále tvrdím, že pokiaľ by sa zverejnila Threema a bolo by preukázané, že vôbec pochádza z telefónu mojej klientky, tak bolo by zrejmé, že keď sa vypracovávali jednotlivé analýzy zo strany OČTK, boli do nich dané len časti tejto komunikácie," uviedol Štefan Neszméry. 

"Konkrétne, keď hovoríte o tých zuboch, je to vytrhnuté z kontextu, aby to vyznelo v neprospech mojej klientky," dodal Neszméry na požiadavku TV JOJ, aby okomentoval údajnú komunikáciu medzi Zsuzsovou a Kočnerom s tým, že presný kontext komentovať nebude. "Nebudem sa k tomu vyjadrovať, lebo to chcem použiť v rámci obhajoby a bolo by to predčasné, aby som si vystrelil svoje náboje. Uvidíte, že v priebehu pojednávania vyjde na povrch viacero nezrovnalostí. Jednak z Threemy, ako boli zanalyzované výsledky z Threemy práve v neprospech mojej klientky a v neprospech pána Kočnera. Je to podľa mňa účelové," dodal Neszméry. 

​Štefan Neszméry uviedol, že vražda primátora Hurbanova, Lászloa Basternáka končí. "Druhého a tretieho decembra máme nariadené záverečné preštudovanie spisu," uviedol. 

"Keby som bol o začiatku presvedčený o tom, že moja klientka spáchala tento trestný čin, bol by som jej doporučil, aby sme išli postupom, ako si ho zvolil pán Andruskó. To znamená, že by sme spolupracovali s políciou. Boli by sme urobili doznanie alebo teraz by sme na hlavnom pojednávaní vyhlásili, že sme vinní. Takýto postup určite nezvolíme, pretože moja klientka odmieta akúkoľvek účasť na týchto vraždách a cíti sa byť nevinná," uviedol Neszméry. 

Neszméry na záver rozhovoru uviedol, že Alena Zsuzsová je momentálne vo väzbe v Leopoldove. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy