Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rozvodnená rieka so sebou strhla tri ženy. Išli zachrániť pred vodou psov z útulku
Zdielať na

Rozvodnená rieka so sebou strhla tri ženy. Išli zachrániť pred vodou psov z útulku

REVÚCA / V podvečerných hodinách došlo k ďalšej tragédii, počasie si vybralo krutú daň. V Revúcej strhol silný prúd rozvodnenej rieky tri ženy. Jedno telo už rieka vyplavila, ďalšie sa pokúšajú nájsť viaceré skupiny záchranárov, ktoré sú rozmiestnené popri rieke na troch miestach.

Hasičské a záchranné zložky počas celého dňa zasahujú na viacerých miestach. Slovenskom sa prehnal silný vietor, ktorý so sebou priniesol početné zrážky. Ľuďom vytápalo domy, silný vietor vyvracal stromy. 

Podľa informácií TV JOJ kontaktovala tiesňovú linku žena s tým, že dve jej kamarátky mala stiahnuť voda. Po chvíľke malo hovor prerušiť, tretiu ženu zrejme prúd stiahol tiež. 

Ženy sa mali vydať zachraňovať zvieratá z útulku, pričom ich nešťastne stiahol silný prúd rieky Muránka. "Mali sa zastaviť u mňa doma, ale neprišli. Keď som im volala, už nedvíhali telefón," hovorí Kvetoslava Slaná z útulku v Revúcej. Pravdepodobne si pomýlili cestu a zle odbočili. "Tá cesta bola pod vodou, rovnako aj tá cesta, na ktorú vás nasmeruje navigácia, cez Viničky, cez rieku. Oni keď nepoznali cestu, mohli sa vydať tou stranou. Všetko bolo pod vodou, nebolo jasné, čo bola cesta, čo bola rieka," vysvetľuje Kvetoslava. 

"V rieke bolo nájdené bezvládne telo ženy, ktorej totožnosť zatiaľ nepoznáme, po ďalších sa stále pátra. Na mieste pracujú policajti, ako aj ďalšie záchranné zložky," priblížila polícia vo svojom stanovisku. 

​Hasiči sa rozmiestnili do troch tímov popri prúde rieky, aby so záchytným lanom zachytili telá žien.

Jedno telo sa hasičom nepodarilo zachytiť, keďže prúd bol príliš silný a telo sa im vyšmyklo. Druhé telo zachytili pri brehu, po treťom tele stále pátrajú. Na mieste sa nachádzalo množstvo záchranárov, ako aj potápači. 

"O spoluprácu sme požiadali aj centrálnu záchrannú službu z Gabčíkova, ktorá na miesto prišli aj s technikou. Robíme všetko pre to, aby sa nám tieto nezvestné ženy podarilo vypátrať," uviedla hovorkyňa policajného zboru Petra Kováčiková. Situácia na rieke bola na druhý deň už pokojnejšia. Ani obrovské celodenné úsilie záchranárskych tímov ale oproti včerajšku posun neprinieslo. 

Polícia ich totožnosť zatiaľ nekomentuje, zamestnankyňa revúckeho útulku ale uviedla, že by malo ísť o jej kolegyne z Rožňavy.

Slovensko začali trápiť povodne. V šiestich obciach je kritická situácia: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy