Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Televízia odvysielala posledný diel Za sklom. Rodičia Jána Kuciaka poďakovali tvorcom seriálu
Zdielať na

Televízia odvysielala posledný diel Za sklom. Rodičia Jána Kuciaka poďakovali tvorcom seriálu

BRATISLAVA / Televízia JOJ v utorok odvysielala finále tretej série výnimočného seriálu "Za sklom", ktorý je inšpirovaný skutočnými udalosťami na Slovensku. Seriál od prvej časti sledovali aj najbližší príbuzní zavraždeného novinára Jána Kuciaka, ktorí rovnako smútia aj za jeho snúbenicou Martinou Kušnírovou.

Samozrejme, Kuciakovci sledovali seriál Za Sklom pozorne, pretože v ňom vidia svojho syna. Súčasťou seriálového deja je vyšetrovanie vraždy investigatívneho novinára, teda v reálnom živote ich Janka. "Ja sa stále akosi nemôžem dostať do toho, že to je pravda," vraví matka zavraždeného novinára Jana Kuciaková. 

"By som poďakoval tým tvorcom toho seriálu, že tam nedali priamo ukážku z tej vraždy, lebo to by nás bolo asi úplne vyhodilo," dodal otec Jozef Kuciak. 

Pri viacerých dialógoch v tomto krimi seriáli diváci okamžite pochopili, koho im pripomínajú. Pochopiteľne, Kuciakovcov veľmi zasiahol telefonát, v ktorom sa seriálová postava Vozner vyhráža novinárovi: "Viete čo, aj ja si zoženiem informácie o vašej matke, otcovi, súrodencoch." 

"Človeka z toho mrazilo, bolo to ešte horšie, keď som počul prvýkrát ten telefonát s Kočnerovým hlasom," vraví Jozef Kuciak. Pri každej jednej časti seriálu si poplakali, ale sú vďační ľuďom, ktorí ho vytvorili.

"Už vlastne nejde o to,čo sa stalo našim deťom, im to už život nevráti. Teraz už ide naozaj len o to, aby sa spoločnosť očistila," dodal otec Jána Kuciaka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy