Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Špecializovaný trestný súd rozhodol. Trojica obvinená pre vraždu Kuciaka zostáva vo väzbe
Zdielať na

Špecializovaný trestný súd rozhodol. Trojica obvinená pre vraždu Kuciaka zostáva vo väzbe

PEZINOK/BRATISLAVA / V stredu rozhoduje sudkyňa Špecializovaného trestného súdu rozhodovať, či Alenu Zsuzsovú, Miroslava Marčeka a Tomáša Szabóa ponechá alebo neponechá vo väzbe po podaní obžaloby prokuratúrou na súd. O väzobnom stíhaní Miroslava Marčeka, Tomáša Szabóa a Aleny Zsuzsovej začal súd rozhodovať o 12:30 na neverejnom pojednávaní.

Trojica obvinená v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, konkrétne Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček, ostáva aj po podaní obžaloby na súd vo väzbe. Rozhodol o tom v stredu na neverejnom zasadnutí Špecializovaný trestný súd v Pezinku.

Médiám informáciu potvrdil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry s tým, že Alena Zsuzsová a Tomáš Szabó proti rozhodnutiu podali sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Na pojednávanie ako prvý prišiel obžalovaný Miroslav Marček. Krátko po ňom aj Tomáš Szabó a Alena Zsuzsová. Tá si pri eskorte kukláčmi do pojednávacej miestnosti zakrývala tvár. 

​Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Vladimír Turan podal žalobu pre vraždu na Špecializovaný trestný súd v Pezinku 21. októbra 2019. Presne rok a osem mesiacov od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. 

Obžalovaný je aj Kočner 

Medzi obžalovanými z vraždy novinára a jeho snúbenice je aj Marian Kočner. O jeho väzobnom stíhaní súd nerozhoduje, keďže Kočner je vo výkone väzby pre mediálnu známu kauzu falšovania miliónových zmeniek.

Z tohoto dôvodu sa ho stredajšie konanie pred súdom netýkalo. Zoltána Andruskóa vyšetrovatelia vyňali na samostatné konanie. 

Alena Zsuzsová sa už tradične nevyjadrila, v ozbrojenom sprievode si rovnako ako pred procesom opäť skrývala tvár: 

​Obžaloba zahrnula aj vraždu kollárovského podnikateľa

​V obžalobe proti štvorici je zahrnutých šesť skutkov, vrátane vraždy Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej a tiež vraždy kollárovského podnikateľa Petra Molnára z roku 2016.

V prípade uznania viny hrozí obvineným trest 25 rokov alebo doživotie.

Jána Kuciaka a jeho partnerku zastrelili vo februári 2018 v ich dome v obci Veľká Mača pri Galante. 

Na pojednávanie o väzobnom stíhaní obžalovaných z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej už prišli advokáti Szabóa a Marčeka, vyjadria sa však až po rozhodnutí: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy