Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
FOTO: Poľovníci zachraňovali dvoch danielov. Vysileným zvieratám pomohli v poslednej chvíli
Zdielať na

FOTO: Poľovníci zachraňovali dvoch danielov. Vysileným zvieratám pomohli v poslednej chvíli

PRIEVIDZA / Danielia ruja sa už síce pomaly končí, ale mnohé samce sú stále aktívne. Často hľadajú samice aj na miestach, kde im hrozí nebezpečenstvo. Aj v utorok zachraňovali v prievidzskom okrese poľovníci dvoch danielov, ktorí sa zamotali do drôtu na plote. Vysileným zvieratám pomohli v poslednej chvíli.

​Obyvateľom obce Opatovce nad Nitrou neďaleko Prievidze sa v utorok ráno naskytla zaujímavá scéna. Pod orechom za rodinnými domami zápasili dva daniele.

"Pri bližšom pozorovaní sme zistili, že majú drôt omotaný okolo parožia," priblížil obyvateľ obce. "Oplotkovým drôtom sa zamotali do seba," upresnil poľovník Štefan Zámečník. 

Poľovníci museli konať rýchlo. Neváhali a zavolali veterinára. Ešte pred jeho príchodom sa jeden z danielov z drôtov dostal sám. 

Druhý daniel zostal prichytený k stromu. Sám sa vyslobodiť nedokázal. "Bude nastrelený tou narkotizačnou zbraňou s imobilizačnou látkou. Mal by ľahnúť," opísal postup veterinár Vladimír Petráš. 

"V krajnom prípade bola možnosť lovu, ale dá sato riešiť tak, že sa to uspí a pustí do voľnej prírody," dodal Štefan Zámečník. 

Len čo daniel zaspal, poľovníci mu z parožia odstránili drôt a presunuli na bezpečné miesto. Odtiaľ sa po prebratí poberie späť do lesa.

VIDEO: Unikátne zábery vlka pri love zachytil na telefón. Niektorým poľovníkom sa niečo také nepodarí za celý život: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy