Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Škandalózny prípad v Košickej nemocnici pokračuje: NAKA obvinila chirurga a exprimára pre nelegálne plastické operácie
Zdielať na

Škandalózny prípad v Košickej nemocnici pokračuje: NAKA obvinila chirurga a exprimára pre nelegálne plastické operácie

Archívna reportáž

KOŠICE / V štátnej košickej nemocnici mali byť plastické operácie vykonávané na čierno. NAKA koncom septembra obvinila exprimára a chirurga z obzvlášť závažného zločinu podvodu spáchaného vo forme spolupáchateľstva. Na jednotlivých výkonoch mali lekári poriadne zarobiť.

Podľa vyšetrovateľa NAKA mali byť plastické operácie načierno vykonávané v štátnej Univerzitnej nemocnice L. Pasteura  v Košiciach v rokoch 2016 a 2017, nezákonné. O prípade informuje košický Korzár, pre ktorý sa hovorca policajného zboru Michal Slivka vyjadril, že v prípade už stihli obviniť dve osoby. 
"Zamestnanci nemocnice MUDr. R. S. a MUDr. O. T. (exprimár Róbert S. a plastický chirurg Oleg T. – pozn. red.) na pracovisku plastickej, rekonštrukčnej a estetickej chirurgie mali v rokoch 2016 a 2017 vykonať viaceré rôzne výkony estetickej chirurgie s pacientmi prevažne z cudziny. Reálne uskutočnené výkony však podľa zistení polície neboli dôsledne zaznamenané v zdravotnej dokumentácii alebo v nej boli uvedené fiktívne diagnózy. Jednotlivé výkony tak neúčtovali v súlade s cenníkom, v dôsledku čoho medzi vyčíslením realizovaných výkonov, ocenených na základe platného cenníka, a skutočnou výškou platieb vznikol celkový rozdiel viac ako 215-tisíc eur," informoval hovorca Slivka.

Televízia JOJ o škandalóznom prípade v košickej nemocnici informovala začiatkom roka 2018. Pre podozrenie z nelegálnych chirurgických zákrokov už v tom čase odvolali primára kliniky. Lekári mali údajne v štátnej nemocnici vykonávať plastické operácie pre cudzincov cez agentúru, s ktorou nemocnica nemala zmluvu.

Podľa hovorcu policajného prezídia plánuje polícia v tejto veci vypočuť viac ako 50 svedkov. Trestnú vec má dozorovať prokurátor Okresnej prokuratúry Košice II.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy