Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na viacerých bratislavských súdoch nahlásili bombu. Zamestnancov evakuovali
Zdielať na

Na viacerých bratislavských súdoch nahlásili bombu. Zamestnancov evakuovali

BRATISLAVA / V utorok v ranných hodinách anonym nahlásil polícii bombu v budove Okresného súdu Bratislava V. Zamestnancov budovy urýchlene evakuovali. Situáciu kontroluje polícia. Týka sa to aj budovy bratislavského Justičného paláca, kde by sa po pondelkovom pojednávaní mal stále nachádzať Marian Kočner. Zdá sa však, že evakuácia sa týkala len zamestnancov budovy bez väzňov. V priebehu jedného dňa už bombu nahlásili druhýkrát.

Po druhý raz v utorok policajti evakuovali budovu Okresného súdu Bratislava V pre bombový poplach. Prvýkrát bombu na súde nahlásili ráno, pričom hrozba sa týkala všetkých súdov v hlavnom meste.

Pojednávania sa na okresnom súde preto začali s približne hodinovým meškaním. Policajti museli budovu súdu prehľadávať opäť, zamestnanci aj účastníci pojednávaní ju museli opustiť. 

Pre evakuáciu Okresného súdu Bratislava V nepokračovalo pojednávanie s bývalým policajtom Ľubošom T., ktorý čelí obžalobe pre zneužitie právomoci verejného činiteľa a obmedzovanie osobnej slobody.

Sudkyňa telefonicky kontaktovala procesné strany s informáciou, že sa vytýči nový termín hlavného pojednávania.

Bombové poplachy na súdoch v Bratislave ako aj v iných častiach Slovenska sú pomerne časté. Hrozba sa však zatiaľ nikdy nepotvrdila.

V pondelok bola nahlásená bomba aj v trnavskej automobilke PSA: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy