Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na bývalom hlavnom ťahu smerom do Poľska uzavreli ďalší most. Obyvateľom Trstenej to skomplikuje život
Zdielať na

Na bývalom hlavnom ťahu smerom do Poľska uzavreli ďalší most. Obyvateľom Trstenej to skomplikuje život

TRSTENÁ / Dôležitý most na ceste prvej triedy v pondelok ráno v Trstenej uzavreli. Približne 60 rokov starý most je v havarijnom stave. Na kedysi hlavnom medzinárodnom ťahu do Poľska ide v priebehu štyroch rokov už o tretí most, ktorý museli pre havarijný stav uzavrieť.

Zákazová značka uzaviera most pre celú automobilovú dopravu. "Most bol už od roku 2015 zaradený v zlom stavebno-technickom stave (STS), následne v roku 2017 preradený do veľmi zlého a na základe mimoriadnej prehliadky zo dňa 4.9.2019 pretriedený do klasifikačného STS 7 (havarijný). Na základe skúsenosti z obdobného mosta bol most podrobený výkonu častejšej prehliadkovej činnosti," vyjadrila sa hovorkyňa Slovenskej správy ciest Lucia Karelová. 

Už koncom augusta most uzavreli pre dopravu nad 3,5 tony a pravidelne ho kontrolovali. Avšak v pondelok skoro ráno volal na políciu občan Trstenej,
že stav mosta sa ešte zhoršil. Kompetentní preverovali situáciu. V Trstenej zasadal aj krízový štáb. "S cieľom predísť možnému vzniku mimoriadnej udalosti, vykonala polícia dočasné úplné uzavretie mostného objektu,"  informovala  Nikola Kačkovič, najstaršia referentka - špecialistka, oddelenie komunikácie KRPZ Žilina. 

"Podľa dostupných informácii SCS by mal statik do štvrtka predložiť svoje stanovisko," poznamenal Jozef Polakevič, vedúci oddelenia výstavby a životného prostredia. Správca cesty v najbližších dňoch predloží znalecký posudok. A na základe tohto posudku kompetentní rozhodnú, či most bude aj naďalej uzavretý. 

Časť mosta medzi obcami pri Michalovciach sa zrútila do rieky, viac TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy