Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pri tragickej nehode zomrel 81-ročný dôchodca. Vodič, ktorý ho zrazil na priechode si vypočul rozsudok
Zdielať na

Pri tragickej nehode zomrel 81-ročný dôchodca. Vodič, ktorý ho zrazil na priechode si vypočul rozsudok

ŽILINA / Za to, že zrazil človeka, si odsedí 16 mesiacov. Ide o Petra, ktorý na priechode pre chodcov v Žiline v časti Strážov zrazil 81-ročného Jozefa. Nehoda sa stala koncom roka 2017. Rodina nebohého dôchodcu sa tak dočkala spravodlivosti.

Druhého decembra ráno krátko pred pol desiatou smeroval vtedy 81-ročný Jozef do lesa, dennodenne prechádzal cez frekventovaný priechod pre chodcov v Strážove a nikdy neriskoval. "Bol to opatrný chlap. On by tu na červenú nikdy nešiel," uviedol Martin Sapieta, obyvateľ mestskej časti. "Bol poľovník a šiel do lesa kŕmiť zver," dodal brat zosnulého.

Priamo na priechode pre chodcov ho zrazilo nákladné auto, za volantom vtedy sedel 62-ročný Žilinčan Peter. Rodina takmer dva roky čakala na spravodlivosť.

Peter, ktorý Jozefa zrazil, na súde veľa ľútosti neprejavil. Prítomnosť kamery TV JOJ mu zjavne prekážala, bol agresívny a vulgárny. Rodine sa ospravedlnil až na chodbe pred dverami pojednávacej miestnosti."Povedal, že sa ospravedlňuje, a to je všetko. Každému je to hádam ľúto, keď sa stane taká vec," povedal brat zosnulého.

Za usmrtenie si podľa rozsudku odsedí rok a 4 mesiace, Peter sa priamo v súdnej sieni vzdal práva na podanie odvolania rozsudok je tak právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy