Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Matovič: Ak Glváč neodstúpi, zverejním všetkých 900 správ z komunikácie medzi ním a Kočnerom
Zdielať na

Matovič: Ak Glváč neodstúpi, zverejním všetkých 900 správ z komunikácie medzi ním a Kočnerom

BRATISLAVA / Igor Matovič vyzval Martina Glváča, aby odstúpil zo svojej funkcie a predstúpil pred novinárov s odpoveďami. Podpredseda Národnej rady SR a krajský šéf Smeru-SD Martin Glváč si podľa Threemy mal dohadovať s Marianom Kočnerom biznis s pozemkami na Čiernej vode.

Líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič vyzval Martina Glváča, aby predstúpil pred novinárov, objasnil svoju údajnú komunikáciu s Marianom Kočnerom a vzdal sa funkcie podpredsedu parlamentu.

Ako povedal na utorkovom tlačovom brífingu, očakáva, že Glváč tak urobí do stredy dopoludnia. V opačnom prípade zverejní všetkých 900 správ z údajnej komunikácie medzi ním a Marianom Kočnerom. 

„V Smere nemajú odvahu dať Glváča dole, lebo vedia, že je jeden z piatich akcionárov zločineckej organizácie s názvom Smer. Nastal čas pre vás Peter Pellegrini, aby ste sa prestali vyhovárať, že je to otázka poslaneckého klubu Smer. Vy máte tú moc povedať, Martin Glváč, stačilo,“ uviedol Matovič.

Vybaviť si mal aj riadený rozhovor v médiách 

Glváč sa mal dokonca pýtať Kočnera, či mu dokáźe vybaviť riadený rozhovor. "Áno, chceš?," mal sa pýtať Kočner. "Asi hej, over, budem povdačný," mal reagovať Glváč. Kočner mal odpísať: "Viem, že sa dá - Martina Ruttkayová," odpovedal ďalej Kočner. Glváč mal následne odpísať, že má rozhovor napísaný. Ide o redaktorku, ktorej mal v minulosti Kočner zaplatiť dovolenku. 

Noviny sa ohradili, že išlo o hrubé porušenie interných pravidiel a pripomínajú, že už v roku 2016 sa veľká časť redakcie postavila proti nej a žiadala práve pre vzťahy s Kočnerom jej okamžitý odchod. 

Biznis s pozemkami 

Podpredseda Národnej rady SR SR a krajský šéf Smeru-SD Martin Glváč si podľa Threemy mal dohadovať s Marianom Kočnerom biznis s pozemkami na Čiernej vode.

S informáciou prišiel v pondelok Denník N. Glváč mal s Marianom Kočnerom taktiež rozoberať, ako sa má rekonštruovať vláda po odchode Roberta Fica z postu predsedu vlády. 

Ide o cielenú diskreditáciu mojej osoby, reaguje Glváč 

Fico sa vzdal svojej funkcie po tlaku verejnosti po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice v marci minulého roku. Komunikácia sa medzi nimi mala realizovať minimálne od 17. októbra 2017 do 5. mája 2018 a vymeniť si spolu mali najmenej 49 správ.

Glváč na svojom Facebooku reagoval, že články o Threeme sú cielenou diskreditáciou jeho osoby a Smeru a podal trestné oznámenie. Zároveň uviedol, že ho zverejnená komunikácia nijak nediskvalifikuje ani nepoukazuje na žiadne porušenie zákona či zneužívanie postavenia verejného činiteľa. S Marianom Kočnerom sa vraj nestretol od roku 2012.

Glváčova verzia má väčšie trhliny. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy