Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Oprava nebezpečného úseku. Na Kysuciach potrebovala frekventovaná cesta súrnu opravu
Zdielať na

Oprava nebezpečného úseku. Na Kysuciach potrebovala frekventovaná cesta súrnu opravu

KYSUCE / Pri Kysuckom Novom Meste, medzi Žilinou a Kysucami, potrebovala frekventovaná cesta súrnu opravu. Ťažké kolosy zanechávajú 10-12 centimetrové vyjazdené koľaje, ktoré spôsobujú problémy najmä osobným autám.

Najviac kamiónov v rámci Slovenska, prejde práve úsekom medzi Žilinou a Kysucami. Marián Mihalda, primátor Kysuckého Nového Mesta sa vyjadril: "Najviac kamiónov v rámci Slovenska prejde práve po tejto ceste. Bohužiaľ nemáme k dispozícii inú cestu cez Kysuce, keďže diaľnica je v nedohľadne."

Podľa zistení prejde počas pracovného týždňa touto cestnou komunikáciou najmenej áut v utorok.Ťažké kolosy zanechávajú 10-12 centimetrové vyjazdené koľaje, ktoré spôsobujú problémy najmä osobným autám. Cestári od rána frézovali starý asfaltový koberec, aby sa mohla natiahnuť nová asfaltová vrstva. Táto cestná renovácia uľahčí prácu aj snežným pluhom, ktoré tak budú môcť odstrániť všetok sneh z cesty, aj ten, ktorý by inak ostal vo vyjazdených koľajách. "V tej koľaji ostáva určitý zbytok snehu, ktorý zamŕza, zľadovateje a môže tam dochádzať ku kolíznym situáciám a nehodám," potvrdil riaditeľ investičnej výstavby a správy ciest Žilina Ivan Brečka. 

Polícia odkláňala dopravu na Čadcu, cez úsek súbežný s miestnou komunikáciou a zároveň usmerňovala premávku za účelom bezpečnosti a plynulosti. "Je beda prejsť cez tento prechod, keď tu nie sú policajní príslušníci," vyjadrili sa miestni obyvatelia.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal bojuje za lepšiu dopravnú infraštruktúru v Bratislave:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy