Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Peter sa vyhrážal manželke, že ju zabije. Po 15 dňoch svoje hrozby naplnil
Zdielať na

Peter sa vyhrážal manželke, že ju zabije. Po 15 dňoch svoje hrozby naplnil

Archívna reportáž

POVAŽSKÁ TEPLÁ / Vražda otriasla v utorok večer mestskou časťou Považskej Bystrice. 57-ročný Peter sa len pred 15 dňami vrátil z väzenia. Zavreli ho za to, že sa žene vyhrážal zabitím. Dostal podmienku, vrátil sa domov a vyhrážky naplnil.

Hrôza ktorá sa v utorok večer odohrala v rodinnom dome v Považskej Teplej otriasla celou mestskou časťou. Bezvládne telo 54-ročnej Ľubky našli v dome príbuzní. "V rodinnom dome mal 57-ročný muž zavraždiť svoju manželku a následne bol nájdený v podkroví toho istého rodinného domu bez známok života," uviedla Danka Adamíková, hovorkyňa KR PZ Trenčín. 

Susedia vraveli, keď išli z kostola, že ju podrezal a on sa obesil na povale. Do neskorej noci policajti na mieste zaisťovali stopy. Susedia boli z toho čo sa v ich blízkosti odohralo v šoku. Podľa susedov, ktorý ale nechceli rozprávať na kameru, bol najväčším problémom alkohol. Ľubka sa ale od svojho manžela bála odísť.

V lete, keď Peter zas prišiel domov opitý a rozbíjal čo mohol, privolala jeho žena políciu a na manžela podala trestné oznámenie. "Svojej manželke sa v júni tohto roku pod vplyvom alkoholu opakovane vyhrážal zabitím vtedy ho sudca vzal do väzby," informoval Roman Tarabus, hovorca KS Trenčín. Peter bol od júna vo vyšetrovacej väzbe, s prokurátorom ale uzavrel dohodu o vine a treste. "Súd 1.10. dohodu schválil a keďže bol obvinenému uložený podmienečný trest a rozsudok bol právoplatný, musel byť ihneď z väzby prepustený na slobodu," dodal Roman Tarabus. 

Aj keď mal podľa rozsudku nastúpiť na protialkoholické liečenie, jeho kroky smerovali za manželkou. Doma bol sotva 15 dní. "Ona nemala dňa ani noci. Ja si myslím že bola utrápená, jeho nemali čo pustiť," povedala suseda. 

Peter svoje vyhrážky nakoniec aj naplnil. Svoju manželku zavraždil v jej dome a to krátko potom čo sa vrátil z väzenia. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu zabitie a vraždy," dodala Danka Adamíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy