Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Počasie cez týždeň bude premenlivé. Vyššie teploty sa ale opäť vrátia
Zdielať na

Počasie cez týždeň bude premenlivé. Vyššie teploty sa ale opäť vrátia

BRATISLAVA / Počasie u nás ovplyvňuje tlaková výš od severu, po okraji ktorej k nám zatiekol studený vzduch. Už pondelňajšie ráno bolo mrazivé, ale to najstudenšie ráno z tohto týždňa máme ešte pred sebou.

V noci z pondelka na utorok bude teplota klesať na +2 až -4°C, v dolinách a kotlinách až do -8°C pri slabom vetre. Nad ránom sa bude tvoriť hmla alebo nízka oblačnosť. Cez deň bude prevládať slnko na oblohe, no už pred poludním od západu bude pribúdať oblačnosť spojená s približovaním teplého frontálneho rozhrania k nám. "K večeru sa na krajnom západe objavia aj slabé zrážky. Denná teplota dosiahne od 8 do 13°C, na juhu Podunajskej nížiny a na juhu stredného slovenska bude do 16°C. Vietor prevažne južný do 30, v nárazoch okolo 50 km/h," vyjadrila sa meteorologička Najlepšieho počasia TV JOJ Miriam Jarošová. 

V stredu počasie u nás ovplyvní ďalšie frontálne rozhranie, ktoré tiež prinesie zrážky, ale najmä na sever nášho územia. Noc bude teplejšia a teplejší bude aj deň, počítajte s teplotou od 12 °c na severe po 19°C na juhu. Naďalej silnejší vietor, na horách od asi 1500 m v noci aj víchrica.
Cirkulácia nad naším územím bude veľmi čulá, teda stále bude oblačnosti veľa a aj často sa objavia zrážky. Teplota cez deň sa bude pohybovať vo štvrtok a aj v piatok od 13 na severe po 20°C na juhu.
"Víkend sa z dnešného pohľadu javí ako slnečný, bez zrážok a aj teplý- maximálna teplota by sa mala pohybovať od 17 do 23°C, ale často sa budú objavovať hmly, ktoré by mohli brzdiť vzostup teploty," dodala Jarošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy