Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zvláštne sťahovanie. Majiteľ pozemku odtiahol unimobunku, v ktorej, podľa rodiny, boli deti
Zdielať na

Zvláštne sťahovanie. Majiteľ pozemku odtiahol unimobunku, v ktorej, podľa rodiny, boli deti

GELNICA / Zvláštne sťahovanie zažila rodina z Gelnice. Z bývalej osady na Turzovskej ulici zmizla aj posledná unimobunka. Majiteľ pozemku ju pripevnil za lesný traktor a odtiahol na iné miesto. A to údajne aj s deťmi vo vnútri, rodina je presvedčená o nelegálnosti činu. Majiteľ pozemku tvrdí niečo iné.

Podľa miestnych bola unimobunka nasilu presťahovaná zo súkromného pozemku na mestský. V čase, keď ju brali z pôvodného miesta v nej boli aj deti. Aspoň tak to tvrdia majitelia unimobunky, ktorí majú štyri deti, od štvorročného až po jedenásť mesačného chlapca.

​Vo štvrtok ráno prišiel k obydliu ťažký lesnícky stroj, unimobunku oň pripevnili a sťahovanie začalo. "Dal na unimobunku reťaze a my sme boli dnu a z ničoho nič ťahal. Deti boli dnu, deti plakali, skrátka boli vystresované. Chlapec v kočiari, dobre že mi nevypadol, bo to celá bunka sa triasla," opísala udalosti Lucia Bandyová, obyvateľka unimobunky. 

Podľa Bándyovcov im majiteľ pozemku najprv tvrdil, že ju iba presunú o pár metrov. No keď sa unimobunka už dostala na cestu, s mechanizmom pokračovala ďalej. "Tak okolo 200-300 metrov to bolo, čo nás ťahal. Z ničoho nič zrazu prišiel, už koľko tu bývame a nepovedal že sa máme vysťahovať alebo také niečo, vôbec," tvrdí Lucia Bandyová.

Podľa majiteľov pozemku, s ktorými sa TV JOJ rozprávala, je pravda úplne inde. Podľa nich v unimobunke počas sťahovania nikto nebol. Tvrdili nám tiež, že už štyri roky rodinu žiadajú o odsťahovanie sa. No Bándyovci mali pre nich stále pripravené iba výhovorky. Do prípadu sa pustili aj gelnickí policajti. "Polícia túto vec preveruje ako podozrenie zo spáchania trestného činu poškodzovania cudzej veci," dodala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

V obci Svinia prišla o strechu nad hlavou dvojgeneračná rodina. V unimobunke žilo osem ľudí a požiar sa pravdepodobne šíril od strechy_

Súvisiace články

Najčítanejšie správy