Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Úrad pre verejné obstarávanie preverí výberové konanie na licencie na prevádzku záchranných služieb
Zdielať na

Úrad pre verejné obstarávanie preverí výberové konanie na licencie na prevádzku záchranných služieb

BRATISLAVA / Úrad pre verejné obstarávanie dnes oznámil, že preverí správnosť postupu pri výberovom konaní na licencie na prevádzku záchranných služieb. V súťaži na nových poskytovateľov, ktorú vyhlásil Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, sa darilo najmä firme Life Star Emergency. Získala 107 záchranných staníc, čím ovládla najväčší podiel záchraniek na Slovensku.

Denník SME ale informoval, že viacerí členovia výberovej komisie boli v minulosti prepojení na majiteľa spoločnosti. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou v reakcii uviedol, že výberové konanie sa uskutočnilo v súlade so zákonom a výsledky sú nemenné. Súťaž bude aj témou Výboru pre zdravotníctvo. "Štyria z piatich členov komisie boli v jednoznačnom konflikte záujmov, a preto žiadame pani ministerku, aby nám vysvetlila, ako sa to mohlo stať. Celý tender bude pravdepodobne treba zrušiť," uviedol poslanec za OĽaNO Marek Krajčí. 

"Úrad sa dotazuje, aké úkony tento verejný obstarávateľ vykonal podľa zákona o verejnom obstarávaní a v prípade, že nepostupoval podľa tohto zákona, prečo takýto postup zvolil," povedala pre TV JOJ hovorkyňa úradu Janka Zvonečková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy