Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Záchranky budú mať nového lídra. Spoločnosť Falck sa rozhodla zo Slovenska stiahnuť
Zdielať na

Záchranky budú mať nového lídra. Spoločnosť Falck sa rozhodla zo Slovenska stiahnuť

BRATISLAVA / Od decembra bude postupne končiť platnosť licencií na prevádzku záchranných služieb. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou preto vyhlásil súťaž na nových poskytovateľov. A to v čase, kedy sa zo Slovenska rozhodol stiahnuť najväčší poskytovateľ - spoločnosť Falck.

Miesto spoločnosti Falck podľa zverejneného oznamu o víťazných firmách zaberie jediná firma. Life Star Emergency, ktorá získala 107 záchranných staníc, čo je rovnaký počet ako má Falck. Tender, kde vo výberovej komisii podľa denníka SME sedeli ľudia prepojení na majiteľa víťaznej firmy preveruje ministerstvo zdravotníctva.

"Uvedené výberové konanie bolo plne v kompetencií Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Na základe medializovaných informácií však ministerstvo konštatuje, že zvažuje podanie trestného oznámenia na neznámeho páchateľa v uvedenej veci," uviedla Zuzana Eliášová, hovorkyňa ministerstva zdravotníctva SR. "Všetci členovia komisie boli vymenovaní na základe odbornosti, skúseností a nezaujatosti. Ako vyplýva z výsledkov výberového konania, všetky stanice záchrannej zdravotnej služby sú pokryté a urgentná zdravotná starostlivosť je plne zabezpečená na celom Slovensku," informovala Erika Kováčiková, ÚDZS. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy