Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cez našu východnú hranicu nelegálne preletel Ukrajinec na rogale. Pašovaný tovar ale nenašli
Zdielať na

Cez našu východnú hranicu nelegálne preletel Ukrajinec na rogale. Pašovaný tovar ale nenašli

JENKOVCE/BEŽOVCE / Na poli medzi dvoma obcami v okrese Sobrance objavili policajti po domácky vyrobený lietajúci stroj. Pilotoval ho občan Ukrajiny, ktorého prezradil zvláštny zvuk. Cez slovensko-ukrajinskú hranicu preletel nelegálne. Policajtom sa muža síce podarilo zadržať, no žiaden nelegálny tovar pri ňom nenašli.

Policajti zachytili v noci podozrivý zvuk, za ktorým stál neznámy motorový stroj. S jeho pomocou ilegálne prekročil ukrajinsko-slovenskú hranicu občan ukrajinskej národnosti.

"Policajti Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance v katastrálnom území obce Lekárovce, okres Sobrance, zaregistrovali v noci zvuk neznámeho lietajúceho objektu smerujúceho z územia Ukrajiny do vnútrozemia SR. Do úseku boli prostredníctvom Operačného strediska RHCP Sobrance vyslané ďalšie hliadky. Do pátrania sa zapojili aj príslušníci SCÚ Michalovce," informuje polícia SR. 

Lietajúci stroj objavili policajti na poli

Nachádzal sa len pár kilometrov od slovensko-ukrajinskej hranice. Podomácky vyrobený motorový stroj pristál na poli medzi obcami Bežovce a Jenkovce. Pár metrov ďalej sa našiel aj padák s prilbou.

"Dnes, v skorých ranných hodinách, zaistili lietajúci motorový dopravný prostriedok na poli medzi obcami Jenkovce a Bežovce, okres Sobrance. Na mieste kontrolovali aj štátneho príslušníka Ukrajiny, ktorý dopravný prostriedok pilotoval," uvádza vo svojom stanovisku polícia. 

Policajti okolie prehľadávali aj za pomoci drona a služobného psa

V blízkosti ale nenašli žiaden pašovaný tovar. Muža zadržali a predviedli ho na policajné oddelenie. "V prípade sa aktuálne vykonávajú úkony v súvislosti s neoprávneným prekročením vonkajšej hranice," približuje polícia. 

Aj takéto dopravné prostriedky sa čoraz častejšie využívajú na pašovanie nelegálneho tovaru. Ten pašeráci zhadzujú zo vzduchu na zem. Najčastejšie pašovanou komoditou sú najmä cigarety.

Pohraničnú stráž na ukrajinskej hranici prekvapili pašeráci na koňoch. Nezastavili ich ani varovné výstrely. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy