Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Lekár v Liptovskom Mikuláši ordinoval pod vplyvom alkoholu. Z práce ho vyviedli policajti
Zdielať na

Lekár v Liptovskom Mikuláši ordinoval pod vplyvom alkoholu. Z práce ho vyviedli policajti

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Vo štvrtok večer boli v liptovskomikulášskej nemocnici policajti. Prijali totiž oznámenie o podozrení, že v nemocnici slúži lekár, ktorý je zrejme pod vplyvom alkoholu. Podozrenie oznamovateľa sa nakoniec potvrdilo.

Policajti dostali upozornenie okolo 21. hodiny. Okamžite preto do nemocnice mierila policajná hliadka z Obvodného oddelenia policajného zboru Liptovský Mikuláš. Po výzve policajtov sa 55-ročný službukonajúci lekár z okresu Liptovský Mikuláš podrobil dychovej skúške. Tá mala pozitívny výsledok.

Prístroj lekárovi nameral 0,89 mg/l (1,85 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti lekára zadržali a previedli na oddelenie. "V súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a sú vykonávané všetky potrebné procesné úkony. Z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedol policajný hovorca v Žiline Radko Moravčík. 

TV JOJ oslovila viacerých zamestnancov nemocnice. Zadržaného lekára všetci poznajú ako odborníka a nekonfliktného kolegu. Pre jeho ordinovanie pod vplyvom alkoholu ospravedlnenie nenachádzali. "Polícia prišla do ambulancie pohotovostnej služby krátko pred ukončením ordinačných hodín a z tohto dôvodu nebolo potrebné zabezpečiť náhradu za slúžiaceho lekára. Všetci pacienti boli presmerovaní na iné oddelenia," uviedla hovorkyňa nemocnice Zuzana Marcineková.

Lekár sa zrejme postaví pred sudcu v najbližších hodinách. Trest sa dozvie v takzvanom superrýchlom konaní. Sudca mu môže uložiť aj zákaz vykonávať lekársku činnosť. Dôsledky určite vyvodí aj nemocnica, ku konkrétnym krokom sa však nateraz vyjadriť nevedeli. "Nemocnica je prevádzkovateľom ambulantnej pohotovostnej služby a s lekármi má uzatvorený obchodno-právny vzťah, nie pracovno-právny vzťah," dodala Marcineková.

Žiaľ, nie je to jediný prípad, kedy nejakého lekára prichytili pod vplyvom návykovej látky. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy