Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Andruskó sa mal postaviť pred súd pre krátenie daní a poistného. Neprišiel
Zdielať na

Andruskó sa mal postaviť pred súd pre krátenie daní a poistného. Neprišiel

BRATISLAVA / Je obvinený v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. To, ale nie je jediná jeho kauza. Zoltán Andruskó totiž čelí obžalobe pre krátenie dane a poistného.

Zoltán Andruskó sa na dnešné pojednávanie na Okresnom súde v bratislavskej Petržalke opäť nedostavil. Súd konal v jeho neprítomnosti.

Andruskó spolu s Jánom M. sú obžalovaní z trestného činu krátenia dane a poistného vo veľkom rozsahu. Podľa obžaloby mal Andruskó, ako konateľ spoločnosti vystaviť fiktívne faktúry práve Jánovi M. Takýmto spôsobom malí štát obrať o obrovskú sumu. Podľa portálu dlznik.sk má Andruskó daňový nedoplatok presahujúci milión eur. "Obžalovaný Ján M. ako konateľ spoločnosti podal dňa 25.mája 2012 daňové priznanie k dani z pridanej hodnoty, v ktorom uviedol daňovú povinnosť vo výške 442.351,80 eur, pričom si uplatnil neoprávnené odpočítanie dane z pridanej hodnoty na podklade ôsmich fiktívnych dodávateľských faktúr," uviedol v  minulosti hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave.

Súd chcel v pondelok vypočuť 7 svedkov, no dostavili sa traja. Podobne tomu bolo aj v Máji, kde z 8-mich sa taktiež dostavili iba traja svedkovia. Spoluobvinený Ján, prišiel na pojednávanie do miestnosti na poslednú chvíľu. Tvár si maskoval pirátskou kuklou a šiltovkou. S médiami nekomunikoval. Rovnako nič nekomentovali ani prokurátorka a ani obhajcovia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy