Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Náraz do zvodidiel stál ženu život. Vymrštilo ju na čelné sklo, keďže nemala zapnutý pás
Zdielať na

Náraz do zvodidiel stál ženu život. Vymrštilo ju na čelné sklo, keďže nemala zapnutý pás

GALANTA / Na pohľad banálna nehoda skončila s tragickými následkami. Po náraze do zvodidiel prišla o život vodička z Bratislavy. Podľa záchranárov by sa tragédia nestala, ak by bola pripútala.

Na obchvate Galanty v smere od Sládkovičova, cca na piatom kilometri cesty I/75, došlo v pondelok ráno tesne pred ôsmou hodinou k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej zomrela 58-ročná žena na mieste spolujazdca. S vozidlom Opel Corsa nabúrali do tlmiču nárazu na zvodidlách. 

"Galantskí dopravní policajti boli dnes ráno privolaní k vážnej nehode na obchvate mesta Galanta. V smere od Sládkovičova na Galantu narazil 55 ročný vodič osobného auta Opel Corsa z nezistených príčin do zvodidla, tzv. tlmiča nárazu," vysvetľuje Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave. 

​Podľa informácií TV JOJ spolujazdkyňa nemala zapnutý bezpečnostný pás. Ten by jej, keby ho mala zapnutý, zrejme zachránil život. "Podľa prvotných informácií nebola osoba pravdepodobne pri jazde pripútaná bezpečnostným pásom. Policajti po nehode alkohol u vodiča nezistili," približuje Linkešová. 

Podľa polície žena zraneniam na mieste podľahla. Keďže nebola pripútaná, po náraze ju vymrštilo dopredu, kde si narazila hlavu o čelné sklo. "Záchranári po príchode na miesto ju okamžite začali resuscitovať, len bohužiaľ sa jej už nedalo pomôcť." informuje hovorca operačného strediska ZZS Jozef Minár. 

Vodič bol pri vedomí 

Keď na miesto dorazili záchranné zložky, 55-ročný vodič bol pri vedomí. Záchranári ho však previezli do galantskej nemocnice. Podľa polície vykonali na mieste u vodiča aj test na alkohol v krvi. Dychová skúška bola ale negatívna. 

Presné príčiny nehody polícia naďalej vyšetruje. Polícia upozorňuje, aby ste jazdili opatrne a mysleli na svoju bezpečnosť. V dôsledku nehody polícia usmerňuje na úseku dopravu.

Policajná naháňačka v Galante: Vodiča podľa informácií TV JOJ nezastavili ani výstrely, viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy