Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zdeno Chára obúval deťom topánky. Hokejová hviezda nezabúda na tých, ktorí potrebujú pomoc
Zdielať na

Zdeno Chára obúval deťom topánky. Hokejová hviezda nezabúda na tých, ktorí potrebujú pomoc

NOSICE / Víťaz Stanleyho pohára dnes v Nosiciach pri Púchove obúval deťom topánky. Reč je o Zdenovi Chárovi, ktorý trávi tieto dni v Trenčíne. Nezabudol však na tých, ktorí potrebujú pomoc a rozhodol sa ich obdarovať. Deťom v mnohých sociálnych zariadeniach a detských domoch kúpil tenisky a osobne im ich prišiel aj odovzdať.

Zdeno Chára opäť ukázal, že má veľké srdce. V týchto dňoch navštevuje detské domovy a domovy sociálnych služieb. "Ja som tento rok priniesol tenisky, je to taká jednoduchá vec, ale všetci vieme, že je to dôležité na to, aby sme chodili, športovali," uviedol hokejista Zdeno Chára. Postupne navštívi viacero zariadení na Považí a rozdá presne 3333 párov tenisiek. Pomôcť chce aj sociálne slabším rodinám. "Keď sa dostanete do určitého bodu, že môžete pomôcť, je to vaša povinnosť, posolstvo," konštatoval Zdeno Chára.

​O tom, že do zariadenia v Nosiciach zavíta Zdeno Chára, deti netušili. O to, bola ich radosť väčšia. "Deti sa tešili, oni vedia prejaviť radosť," povedala Gabriela Hrončeková, riaditeľka domova sociálnych služieb Nosice. "Je to veľmi pekný pohľad, keď vidíte akú radosť im to robí," dodal hokejista. 

Slávny hokejista deťom dokonca pomáhal topánky obúvať. "Veľmi im pomôže návšteva. Každá pomoc je u nás vítaná," dodala riaditeľka. 

Už štyri roky sa najmä Slovensky strihajú, aby pomohli tým, ktorí trpia onkologickým ochorením:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy