Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na frekventovanom Prístavnom moste začala ďalšia fáza opráv. Výsledkom sú doteraz nové zjazdy z D1
Zdielať na

Na frekventovanom Prístavnom moste začala ďalšia fáza opráv. Výsledkom sú doteraz nové zjazdy z D1

BRATISLAVA / Prístavný most v Bratislave, ktorým denne prejde vyše 100-tisíc áut, od februára postupne opravujú. Na záver prác sa má tento kľúčový dopravný uzol napojiť na novú diaľnicu R7 od Šamorína. V týchto dňoch na moste nastali zmeny v doprave.

Výsledkom prvej etapy rekonštrukcie mosta sú dva dôležité zjazdy z diaľnice D1 v smere na Slovnaft. Od nedele ich už môžu užívať vodiči smerujúci aj z Petržalky a z Trnavy. "Tieto dve vetvy, aj keď je to naozaj veľmi malý úsek projektu, majú veľký význam pre dopravu, pretože významným spôsobom odľahčia dopravnú situáciu v okolí križovatky Prievoz," povedal prevádzkový riaditeľ koncesionára Tomáš Bežilla.

Prvá etapa sa skončila v predstihu a v nadväznosti na to sa začala druhá fáza opráv. Jej súčasťou je jedno nové dopravné obmedzenie - zatvorili vetvu z Bajkalskej ulice v smere na Prístavnú. "Obchádzať bude treba cez Mlynské nivy a zase pôjde o etapu, ktorá potrvá nejakého pol roka a viac," uviedol starosta Ružinova Martin Chren. 

V ďalších etapách sa bude robiť nájazd z mesta z Bajkalskej na Trnavu a ďalšie. V širších súvislostiach bude veľmi dôležité napojenie tohto kľúčového dopravného uzla na novú rýchlostnú cestu R7, ktorú už stavajú v smere od Holíc a Šamorína. "Prvých 24 kilometrov bude pre cestujúcich sprístupnených na jar budúceho roka," povedal generálny riaditeľ zhotoviteľa Juan José Bregel.

Tieto kilometre sa však ešte nebudú napájať na Prístavný most. Mal by to byť úsek od Holíc zhruba po Rovinku. Starosta Ružinova verí, že stavbárov nebudú brzdiť žiadne prekážky a celé sa to skončí čo najskôr ako to len bude technicky možné.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy