Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vodič (19) skončil v stĺpe. Za volantom zrejme zaspal
Zdielať na

Vodič (19) skončil v stĺpe. Za volantom zrejme zaspal

TELINCE / Mladík (19) za volantom zrejme zaspal a skončilo sa to nárazom. S vozidlom skončil v stĺpe tesne vedľa oplotenia rodinného domu. Nehoda sa stala v obci Telince. K podobnej zrážke došlo aj ráno v Jacovciach. V tomto prípade však vodič šoféroval opitý.

Nehoda sa stala na rovnej ceste. 19-ročný vodič s autom vyletel z cesty a vbehol na chodník. S vozidlom skončil v betónovom stĺpe prevrátený na streche. "Bola som vo vnútri, piekla som,  len som počula veľký buchot rachot," uviedla svedkyňa. "Ja bývam 200 metrov a počula som až tam ten buchot, že čo sa stalo a tak som utekala von," dodala ďalšia zo svedkýň. 

​Podľa svedkov sa vodič rútil aj na bránu rodinného domu. V poslednej chvíli však strhol volant. Mladíkovi, ľudia utekali na pomoc. Zo zdemolovaného auta sa dostal von. Hovoril vraj o tom, že išiel po otca z neďalekého Veľkého Ďúru. Myslí si, že za volantom zaspal. "Som vybehla, mladý už sedel na moste a pani, ktorá to celé videla zavolala záchranku," povedala svedkyňa. 

Vodič (19) v aute sedel sám, môže však hovoriť o šťastí, keďže sa pri nehode vážne nezranil. "Poskytli sme mu predlekársku pomoc a bol odovzdaný záchranárom," informoval Martin Kratka, veliteľ zásahu HaZZ Vráble. "19-ročný vodič utrpel ľahšie zranenia, policajti alkohol v dychu nezistili," povedala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. 

Podobná nehoda sa stala v Nitrianskom kraji aj ráno. Aj v obci Jacovce vodič zišiel z cesty a vrazil do dopravného zrkadla, poškodil aj bránu a oplotenie rodinného domu. V tomto prípade sa ukázalo sa však, že 58-ročný vodič šoféroval opitý. "Policajti namerali v dychu vodiča dve promile alkoholu," dodala Renáta Čuháková.

Otec zo synom prechádzali Slovenskom, aby sa dostali do Viedne do práce. Vodič Octávie im ale nedal prednosť a skončilo to nehodou:

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy