Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragédia v rodinnom dome: Chlapca (6) zabila údajne matka, skončila vo väzbe
Zdielať na

Tragédia v rodinnom dome: Chlapca (6) zabila údajne matka, skončila vo väzbe

BENEŠOV / Tragédia v rodinnom dome. O život prišiel len 6-ročný chlapec, z jeho úmrtia podozrievajú údajne jeho vlastnú matku, ktorú policajti následne z vraždy aj obvinili. Po tom, čo mala zabiť svojho syna, sa dokonca pokúsila o samovraždu. Sudca už ženu poslal do väzby.

Súd v stredných Čechách v pondelok matku chlapca poslal do väzby, informoval o tom spravodajský web Blesk.cz. Tragédiu policajti vyšetrujú už od minulého štvrtka, pričom kriminalisti na základe vykonanej súdnej pitvy zistili, že za smrť chlapca môže niekto iný, nie jeho zdravotný stav ani nešťastná náhoda, o prípade informovala aj FTV Prima, ktorá opísala, údajné konanie ženy. 

V súvislosti s vraždou po výsledkoch pitvy preto zadržali jeho údajnú matku, ktorú následne zo závažného trestného činu vraždy aj obvinili. Žena sa v deň tragédie pokúsila aj o samovraždu, ktorá sa jej, našťastie, nepodarila dokonať. Na nejaký čas tak musela byť hospitalizovaná. Polícia, zatiaľ, nepotvrdila, že skutočne ide o matku chlapca. 

Podľa policajnej hovorkyne Veroniky Čermákovej hrozí žene v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. V krajnom prípade aj výnimočný trest. Polícia sa o úmysloch ženy mala dozvedieť vďaka tiesňovej linke. Na tú mala zavolať vraj samotná obvinená, ktorá dispečerom priznala, že už nechce žiť.

Žena mala údajne chlapca zabiť, schovať do sprchového kútu, a potom sa sama pokúsiť o samovraždu - podrezanie žíl. Susedia sú z tragickej udalosti otrasení. Ženu vraj nikto moc nepoznal. V obci pri Benešove bývala len krátko. 

V deň, kedy mal chlapec zomrieť, bol podľa našich informácií nariadený súd, ktorý mal určite, komu bude zverení do starostlivosti. Či matke alebo otcovi. 

Pozrite si reportáž o brutálnej vražde, ku ktorej došlo medzi susedmi. Nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy