Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vodič havaroval s autobusom plným detí. Nafúkal 3 promile
Zdielať na

Vodič havaroval s autobusom plným detí. Nafúkal 3 promile

MITROVICE / Vodič autobusu viezol mladých hokejistov z turnaja z Českých Budejovíc do Pardubíc. Ich cestu predčasne ukončila nehoda pri čerpacej stanici. Vodič tam nabúral do zaparkovaného auta. Pri dychovej skúške mu policajti namerali viac ako 3 promile.

Autobus, ktorým vodič prevážal 16 mladých hokejistov, ostal odstavený v garáži v Pardubiciach. Manželka vodiča autobusu povedala, že sa psychicky zrútil a že spí. V telefonickom rozhovore vodič tvrdil, že nebol pod vplyvom alkoholu. "Nič som nepil. Hovorím to už od rána. Po večeri som si dal jedno pivo a s tým som skončil," uviedol vodič autobusu. 

Podľa riaditeľa dopravného podniku spoločnosť nepravidelne organizuje dychové skúšky vodičov, a to pri ich nástupe na smenu. Pred touto službou ale vodiča nikto nekontroloval. "Je to pre mňa ľudské zlyhanie, ale prečo to tak bolo, tak to neviem," povedal Tomáš Pelikánm riaditeľ dopravného podniku Pardubice. 

Policajti prípad vyšetrujú ako podozrenie pre spáchanie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ak ho súd uzná vinným, hrozí mu až trojročný pobyt za mrežami. "Prechádzal cez parkovisko a pritom zachytil zaparkované osobné vozidlo," opísal udalosti Miroslav Doubek, hovorca polície ČR. 

Hokejisti sa vracali z dvojdňového turnaja v Českých Budejoviciach. "Celá tá situácia je pre mňa nepochopiteľná a nesmí sa opakovať. Našťastie sa deťom nič nestalo," dodal Martin Sýkora, riaditeľ HC Dynamo. 

V Maďarsku havaroval autobus plný folkloristov. Prítomní hovoria o šťastí a zázraku:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy