Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muža, ktorý mal suseda zabiť a potom vláčiť na lane za autom, obvinila polícia. Domová prehliadka mu ešte priťažila
Zdielať na

Muža, ktorý mal suseda zabiť a potom vláčiť na lane za autom, obvinila polícia. Domová prehliadka mu ešte priťažila

PORIADIE / Ubil ho oceľovou rúrou a bezvládne telo suseda ťahal priviazané za autom po lesnej ceste. Polícia zverejnila okolnosti brutálnej vraždy na myjavských Kopaniciach. 65-ročný Ján tam cez víkend zavraždil o tridsať rokov mladšieho Štefana. A to všetko pre žiadosť o stíšenie hudby.

Banálna požiadavka mala u muža vyvolať zúrivý amok, ktorý vyústil v mimoriadne brutálny čin. Štefana oblečeného iba v spodnom prádle, mal pri odchode zozadu ovaliť oceľovou rúrou po hlave. Na zemi ležiacej obeti pridal niekoľko rán. "Následne mal agresívny dôchodca priviazať nohy zraneného muža o svoje vozidlo," uviedla Danka Adamíková, hovorkyňa KR PZ Trenčín. 

Desivý obraz sa naskytol iba 19-ročnej kamarátke, ktorej sa nezdalo, že sa Štefan nevracia od suseda domov. Podľa našich informácií videla, ako Ján opakovane prešiel autom po nevládnom tele Štefana. "V ďalšom konaní sa mu pokúšala zabrániť kamarátka zraneného muža spolu s ďalším susedom. Ale agresívny muž začal ohrozovať aj ich kovovou mačetou," informovala Danka Adamíková.

Svedkom sa podarilo ujsť a zalarmovať pomoc. Kým ale na miesto dorazili záchranári a policajti, stihol Jan zavŕšiť svoje nepochopiteľné besnenie. "Medzitým mal 65-ročný Ján jazdiť s vozidlom asi kilometer po lesnej ceste, pričom počas celej doby mal za autom upínacím popruhom pripevnené Štefanove telo," opísala udalosti hovorkyňa KR PZ Trenčín. 

​Záchranárom nechcel povedať, kde sa tela zbavil. Odpovedať mal iba vetou: "Zožral som ho." Štefana našli až po dvoch hodinách, už bez známok života. "Krajský policajný vyšetrovateľ obvinil 65-ročného Jána z obzvlášť závažného zločinu vraždy," povedala Danka Adamíková.

To ale nieje všetko. Policajti nasli u Jána doma nelegálne držané zbrane, ktoré v zmysle zákona zaistili a poslali na expertízu."Aj v tejto veci vyšetrovateľ KR PZ v Trenčíne začal trestné stíhanie, a to za zločin nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami," dodala hovorkyňa KR PZ Trenčín. 

Podľa polície hrozí 65-ročnému Jánovi trest odňatia slobody v trvaní od 15 do 20 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy