Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Slováci si od vysokých teplôt na krátko oddýchnu. Víkend skomplikujú búrky aj s krúpami
Zdielať na

Slováci si od vysokých teplôt na krátko oddýchnu. Víkend skomplikujú búrky aj s krúpami

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V piatok vyvrcholilo prúdenie veľmi teplého pôvodom tropického vzduchu. Už v piatok sa objavili búrky, ktoré priniesli aj intenzívnejšie zrážky a krúpy. Víkend by ale mohol priniesť chvíľkové ochladenie.

Od soboty sa bude na oblohe vyskytovať viac oblakov a častejšie sa budú objavovať prehánky, búrky, opäť aj intenzívne a s krúpami. Stále ale zostane teplo a dusno. Bude k nám totiž po prednej strane níže nad stredom Európy prúdiť teplý a vlhký vzduch. "Cez deň bude prevládať premenlivá oblačnosť s početnými zrážkami. Denné maximum bude od 27 do 32 stupňov, na severe lokálne okolo 25 °C. Vietor od východu do 35 kilometrov za hodinu, v nárazoch ojedinele do 45 kilometrov za hodinu. Pri búrkach môže lokálne spadnúť až okolo 50 mm zrážok a búrky sa môžu vyskytovať aj v noci," uviedla meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Nedeľa bude tiež teplá a dusná, s početnými prehánkami, občasným dažďom a búrkami s krúpami. Tropickú moc vystrieda tropický deň, s teplotou 28 až 33 stupňov Celzia, na severe krajiny okolo 26 stupňov. Vietor od juhovýchodu s nárazmi okolo 50 kilometrov za hodinu. Tlaková níž bude ovplyvňovať naše počasie aj na začiatku budúceho týždňa. "Počítajme teda s množstvom oblakov na oblohe, najmä v pondelok s početnými zrážkami a s teplotou od 23 na severe po 30 stupňov Celzia na juhu. To už budú teploty, ktoré sa viac podobajú na letá v našom priestore," povedala Jarošová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy