Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Víkend bude teplý a dusný. Aké teploty nás čakajú?
Zdielať na

Víkend bude teplý a dusný. Aké teploty nás čakajú?

BRATISLAVA / Po dňoch, ktoré sa nám, už zvyknutým na horúce počasie s teplotami nad 30°C, zdali trochu chladnejšie, sa k nám vracajú nadpriemerné teploty vzduchu.  Štvrtok bude slnečný, ale popoludní počítajme s prehánkami alebo aj búrkami, najmä vo východnej časti krajiny. Denná teplota dosiahne od 22-23°C na severe po 29°C na juhu. Viať bude iba slabý vietor, ktorý pri búrkach prechodne zosilnie. 

V piatok sa očakáva pre rozpadávajúci sa oklúzny front viac oblačnosti a aj častejšie prehánky, prípadne búrky. Denná maximálna teplota dosiahne od 21-24°C na severe, po 30 °C na juhu. Stále iba slabý vietor, pri búrkach ale zosilnie.

"Víkendové dni budú slnečné, miestami s prehánkami, prípadne búrkami, budú teplé a dusné. Maximálne teploty sa budú pohybovať od 24-26°C na severe po 32 až 34°C na juhu. Aj začiatok budúceho týždňa bude slnečný, s občasnými prehánkami a s teplotami nad 30°C na juhu, na severe budú teploty okolo 24°C," vyjadrila sa meteorologička Miriam Jarošová z Najlepšieho počasia. 
Vracajú sa vysoké denné teploty, nezabúdajte teda opäť na ochranu pred slnkom a dodržiavať pitný režim. "Všetko nasvedčuje tomu, že sa po dňoch, ktoré boli v intervale letnej teploty pre naše územie, sa vracajú teploty, ktoré sú vyššie, a ktoré môžu spôsobovať zdravotné problémy nielen starým a chorým ľuďom," dodala meteorologička Jarošová.  Všetci by sme mali na seba dávať pozor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy