Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kuriózny zásah mestských policajtov: Po Bytči naháňali koňa
Zdielať na

Kuriózny zásah mestských policajtov: Po Bytči naháňali koňa

BYTČA / Bytčianski mestskí policajti majú za sebou netradičný zásah. Priamo v centre mesta sa objavil kôň, ktorého museli odchytiť.

Osemročný kôň si sám našiel cestu von. Mišo využil čas, keď jeho gazda nebol doma a vybral sa do ulíc mesta Bytča. Určite netušil, aký rozruch svojim výletom spôsobí. "My sme ho zbadali na kamerovom systéme, ale predtým sme obdržali telefonický oznam," povedala operátorka kamerového systému Zuzana Belková.  Samozrejme, muži zákona začali hneď konať a vyrazili za koňom. Navigovali ich kolegyne, ktoré sledovali pohyb zvieraťa mestskými kamerami. "Koník stále behal, erdžal. Ja som vystúpil z auta, kolega okamžite zháňal majiteľa," vyjadril sa mestský policajt  Roman Davida. 

Behal okolo áut a domov. Mestskí policajti netaja, že kôň mal strach z nich, ale aj oni sa ho veľmi báli. "Určite, je to obrovské zviera takže tam bol rešpekt," poznamenal mestský policajt Davida. Nakoniec sa im podarilo nasmerovať ho do areálu starej fabriky. "Tam sme ho dohnali do slepej uličky a zatarasili mu východ," pokračoval Davida.

Kôň je jediný v Bytči, ktorý ušiel a muselo sa ho naháňať. Policajti vedeli teda hneď od začiatku, komu zviera patrí a majiteľ si mohol neposlušného Miša odviesť naspäť na svoj statok. 

Pozrite si reportáž o zebre, ktorá sa ocitla v uliciach Nitry:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy