Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dôchodcu z Domažiny zavalil v hore strom. Nevedel sa pohnúť, v lese ležal tri dni
Zdielať na

Dôchodcu z Domažiny zavalil v hore strom. Nevedel sa pohnúť, v lese ležal tri dni

DOMANIŽA / Sedemdesiatjedenročný muž z obce Domaniža (okres Považská Bystrica) sa v piatok vybral do hory nad dedinou. Plánoval spíliť suché borovice, jedna z nich sa ale rozlomila a starého pána zasiahla do hlavy. Neuveriteľné tri dni a dve noci, z ktorých jedna bola výrazne chladná, ležal Kamil v hore bez pomoci a bez možnosti privolať si pomoc. Mobilný telefón si nechal v aute, ktoré bolo od neho vzdialené asi 40 metrov. On sa ale nedokázal ani pohnúť.

Kamil žije v rodinnom dome sám, susedia si ale všimli, že na dvore chýba auto, s ktorým chodieva do hory. Už v sobotu po ňom začali pátrať, no neúspešne. V nedeľu ho našiel Milan, ktorý si pamätal miesto, kam starší pán chodieval na drevo.

"Bol schúlený do klbka, celý fialový, spuchnutý, muchy po ňom chodili," opisuje sused. Milan privolal hasičov, policajtov aj záchranárov. Stará borovica na dôchodcu spadla zrejme už v piatok. "Zasiahol ho z ľavej strany, dostal ranu do hlavy, do rebier a do líca," pokračuje Milan. 

Auto, na ktorom sa Kamil do hory priviezol, mal od miesta nešťastia zaparkované sotva 40 metrov. Nechal si v ňom aj telefón. Mladý sused privolal záchranárov, policajtov aj hasičov. 

Kúsok od miesta nešťastia pristál vrtuľník, leteckí záchranári vážne zraneného Kamila transportovali do za nemocnice. "Pacienta sme prijali s poraneniami chrbtice a hlavy. Nie je v kritickom stave, ale naďalej ostáva v intenzívnej starostlivosti," uviedla hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková. Kamil prežil v hore neuveriteľne dve chladné noci a takmer tri dni, jeho sused verí, že sa domov čoskoro vráti.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Turistka na Havaji sa stratila v lese, v divočine prežila 17 dní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy