Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Fenka Mia nastúpila na vlak, odviezla sa 20 kilometrov
Zdielať na

VIDEO: Fenka Mia nastúpila na vlak, odviezla sa 20 kilometrov

HUMENNÉ / Keď si nevedia dať rady, volajú mestských policajtov. V Humennom z mesta plašili medveďa, diviačiu zver, volali ich aj pre hada na chodníku či čmeliaka v byte. Naposledy ich privolali na železničnú stanicu. Nemohli tam vypraviť vlak, lebo v ňom bol štvornohý čierny pasažier. Sučka Mia pritom bez povšimnutia vlakom precestovala viac ako 20 kilometrov. Vďaka policajtom sa vrátila späť domov.

"Na malej železničnej stanici v Snine nastúpil pes do vlaku, samozrejme sprievodca si myslel, že má aj majiteľa," vysvetlil mestský policajt Anton Fic.

 Mia sa správala podľa pravidiel. Ostatných spolucestujúcich nerušila a vôbec nedala vedieť, že cestuje sama. Až o 23 kilometrov ďalej sa však ukázalo, že vo vlaku majú štvornohého čierneho pasažiera. "Vlak nechceli vypraviť ďalej na cestu, lebo mali čierneho pasažiera – psíka. Takže sme boli privolaní, psíka sme odchytili. Je to fenka. Meno sa zistilo podľa čipu - Mia," opisuje Fic.

Cestu zo Sniny do Humenného zvládla bez problémov. Tu si po ňu prišiel majiteľ. Humenskí mestskí policajti sa stretli s rôznymi kurióznymi zásahmi. V centre mesta mali medveďa, volajú ich pre pohyb diviačej zveri, a to nie je všetko.

"Z takých pikošiek, napríklad, aby mestská polícia prišla urobiť opatrenia, že na chodníku je had. Ešte väčšia pikoška, že do bytu vletel čmeliak, s tým sa stretávame dennodenne. Robia, čo je v ich silách, spravia, pomôžu, zabezpečia," dodáva náčelník mestskej polície Marián Zub.

Po obci opäť pobehujú diviaky. Obyvatelia majú strach, no majiteľ sa obhajuje. Viac v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy