Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Cyklistu po ceste zastavil nepríjemný zápach. V priekope našiel 4 bravčové stehná
Zdielať na

Cyklistu po ceste zastavil nepríjemný zápach. V priekope našiel 4 bravčové stehná

NOVÉ ZÁMKY / V priekope pri ceste neďaleko Nových Zámkov sa váľajú štyri obrovské bravčové stehná, ako od mäsiara. Zápach, ktorý sa z nich šíri, prinútil Petra zosadnúť z bicykla.

Peter jazdí rovnakou cestou takmer každý deň, na určitom bode ho ale zastavil nepríjemný zápach. "Už 10 rokov chodím tadiaľto do práce, myslel som, že zrazená srnka to je," vraví Peter Szépe, ktorý našiel stehná v jarku. 

V priekope na dlhej rovnej ceste medzi Komočou a Novými Zámkami boli vyhodené 4 celé obrovské surové bravčové stehná. Pekne obkrojené ako z mäsiarstva. Fotografie z miesta Televízia JOJ ukázala aj veterinárom v Nových Zámkoch – pri pohľade na stehná v jarku len neveriacky krútili hlavou. "Je to tak kvalitný kus mäsa, keď bol pôvodne, že až mi je divné, že stehien sa niekto zbaví takýmto spôsobom, to môže pochádzať aj z iného okresu dokonca, nielen z nášho," myslí si riaditeľka regionálnej veterinárnej správy Katarína Tóthová. 

Z mäsa v rozklade už nebolo možné odobrať vzorku, a tak nevedno, či išlo o zdravé, alebo nakazené zviera a problém je aj so zisťovaním jeho pôvodu. Tento úsek cesty II. triedy vraj ako ilegálnu kafilériu nevyužili prvýkrát. Vyhodené kusy mäsa ako od mäsiara sa tam už objavili. "Na druhej strane boli sliepky vyhodené, pol svine, ošípanej, neviem, niekto sa asi vyžíva v tomto, asi to má takto vymyslené," dodal Peter. 

Pozrite si archívnu reportáž o mori ošípaných: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy