Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Súd rozhodoval o väzbe pre strelca z diskotéky v Horovciach
Zdielať na

Súd rozhodoval o väzbe pre strelca z diskotéky v Horovciach

TRENČÍN / Na Okresný súd v Trenčíne dnes eskortovali muža, ktorý má na svedomí krvavý masaker v Horovciach. Po streľbe, ktorú v sobotu nadránom spustil na diskotéke, zomrel jeden mladík a dvaja sú ťažko zranení. Útočník zostáva vo väzbe.

S vyholenou hlavou a skrývajúc si tvár za tričkom. Takto ozbrojení kukláči priviedli na súd 35-ročného Martina z Dulova. V sobotu nadránom na diskotéke v obci Horovce strieľal do partie mladikov. Jedného zabil na mieste, ďalší dvaja utrpeli ťažké zranenia. "Vyšetrovateľ obvinil Martina C. zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu s obzvlášť závažným zločinom vraždy, z časti dokonaným a z časti v štádiu pokusu," informovala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Baloghová. 

Na okresnom sude v Trenčíne rozhodovali o tom, či bude obvinený muž stíhaný väzobne. Sudca ho vypočúval vyše dve a pol hodiny. "Sudca ho vzal do väzby, keďže existuje dôvodná obava, že by mohol ujsť alebo by sa mohol skrývať a takisto je tu obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," uviedol hovorca krajských súdov Roman Tarabus. 

Stav zranených 

Po hádke mladých mužov zaznelo podľa svedkov až päť výstrelov. Tromi z nich mal útočník nelegálne držanou zbraňou zasiahnuť 20-ročného Jakuba. Toho sa ani po hodine oživovania nepodarilo zachrániť. Ďalší mladík utŕžil výstrel do brucha. Jakub (19) prišiel o obličku, no jeho stav je podľa informácií TV JOJ stabilizovaný. Oveľa horšie je na tom 22-ročný Martin. Strelec ho trafil do hlavy a mladík stále leží v umelom spánku v bezprostrednom ohrození života v jednej z bratislavských nemocníc. 

Martina chytili osem hodín po streľbe. Ukrýval sa v jednom zo svojich bunkrov vybudovaných v lese. V nich mal prebývať už dlhší čas, pretože rodičia ho mali z domu v Horovciach vyhodiť. 

Zlé svedomie 

Podľa informácií TV JOJz prostredia súdu mal obvinený Martin vypovedať, že si na nič z osudnej noci nepamätá. Vraj sa len zobudil so zbraňou v ruke a so zlým svedomím. Nevedel údajne ani to, že ho hľadá stovka policajtov. Či sa ku skutku priznal, zatiaľ nie je známe. "Nie nebudeme sa vyjadrovať. Ponecháme si lehotu na vydanie sťažnosti," uviedla jeho obhajkyňa Zdenka Záhoráková. 

Problém so zákonom

Obvinený Martin už v minulosti mal problémy so zákonom. V  roku 2013 hádzal do policajného auta kamene, za čo ho odsúdili na podmienečný trest. Teraz mu však hrozí, že za mrežami strávi minimálne 25 rokov. 

Prokurátor mimo záznam potvrdil, že pre Martina budú žiadať maximálny možný trest, čo je v tomto prípade doživotie. 

Pozrite si reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy