Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia obvinila muža, ktorý strieľal pri Púchove. Hrozí mu výnimočný trest
Zdielať na

Polícia obvinila muža, ktorý strieľal pri Púchove. Hrozí mu výnimočný trest

PÚCHOV/BRATISLAVA / Muža, ktorý v sobotu strieľal v Púchove, už je obvinený. Hrozí mu za to až 25 rokov za mrežami. Medzitým jedného zo zranených previezli do nemocnice v Bratislave, kde bojujú lekári o jeho život.

Prípad ešte v sobotu večer prevzala národná protizločinecká jednotka NAKA. "Vyšetrovateľ obvinil Martina C. zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu s obzvlášť závažným zločinom vraždy, s časti dokonaným a s časti v štádiu pokusu," informovala polícia na svojej stránke.

Hrozí výnimočný trest až na 25 rokov. Policajti aj naďalej pracujú na prípade, viac informácií poskytnú až to procesná situácia dovolí.

Pátranie po strelcovi

​Jeden mŕtvy a dvaja ťažko zranení, to je bilancia streľby v malej obci Horovce pri Púchove. Útočník mal nelegálne držanou zbraňou strieľať na troch ľudí. Jedného zastrelil ďalších dvoch ťažko zranil. Okamžite po streľbe do obce smerovalo množstvo policajtov. Starosta vyhlásil mimoriadnu situáciu a po útočníkovi, ktorý sa ukrýval v horách, pátrala stovka policajtov. "Páchateľ bol ozbrojený, použili sme nepriestrelné vesty a samopaly," informoval krajský policajný riaditeľ Slavomír Kučera. 

Martin pochádza z Dulova, rodičia, ktorí TV JOJ neotvorili, ho z domu dávnejšie vyhodili. "To bol človek, ktorý žil v bunkroch a žil ako bezdomovec," povedal starosta obce Milan Veľas. Policajti prehľadávali aj domy, v ktorých nikto nebýval. Podozrivého Martina nakoniec zadržali kukláči, ukrýval sa medzi obcami Kvašov a Lednica. 

Stav zranených

Z trojice, ktorú strelec nelegálne držanou zbraňou postrelil, prežili len dvaja chlapci. Jakub, ktorý bol miestnym hasičom, zomrel na mieste. Jeho kamarát s rovnakým menom mal priestrel brucha. "Za mnou pribehol, že Zuzka, postrelili ma. Začal padať do bezvedomia, tak som sa ho snažila držať pri vedomí," vraví svedkyňa. 

Jakuba záchranári previezli do nemocnice v Trenčíne, kde ho urgentne operovali. "Teraz sme sa skontaktovali, vybrali mu obličku, takže je bez obličky," povedala Zuzana. 

Martin, ktorého mal strelec zasiahnuť do hlavy, je vo vážnom stave. Ešte v sobotu v noci ho previezli do Bratislavy. "Spomínaný pacient bol k nám privezený vo veľmi vážnom, život ohrozujúcom stave. Aktuálne sa nachádza v umelom spánku, naši lekári robia všetko pre jeho záchranu," informovala TV JOJ hovorkyňa nemocnice Eva Kliská. 

Mladík, ktorý leží v kritickom stave v hlavnom meste, sa počas tejto desivej udalosti zachoval ako skutočný hrdina. Pozrite si výpovede svedkov osudnej noci: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy