Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Voda sa liala z polí, no presakovala aj zo zeme
Zdielať na

Voda sa liala z polí, no presakovala aj zo zeme

SPIŠ / Spiš sa po včerajšom lejaku premenil na malé Benátky. Voda zaliala cesty a chodníky vo viacerých obciach. Do akcie vyrazili hasiči ale aj domáci s metlami, lopatami a čerpadlami.

Prietrž mračien zamestnala dobrovoľných hasičov v Krompachoch. Nápor vody nezvládli menšie potoky v obci. Voda zaliala aj ulicu v obci Jamník. Najhoršie však obstála obec Spišský hrušov. Približne polhodinová prietrž mračien znamenala pre dedinu obrovskú katastrofu. Voda sa nielen že liala z polí a ulíc ale aj vyvierala spopod zeme.

"Išlo všetko von. Veľa vody spadlo. Tak čo spravíme? Nič. Záhrada dokončená, nemám úrodu. Škoda mojej roboty," hovoria smutní miestni.

Rodina tak ostala úplne bez úrody. Hasiči z pivnice vytiahli iba tento zväzok mrkiev. Silný prúd z pivnice vtrhol dvere z pántov.

Okrem domácich sily spojili profesionálni a dobrovoľní hasiči. Pomáhali ako sa len dalo. Ľudí po prietrži zaujímalo iba jedno. Prečo došlo k takejto katastrofe, keď prednedávnom tu vybudovali novú dažďovú kanalizáciu. Podľa miestnych voda vystúpila za pol minúty o 30 centimetrov.

Hrušovčania následky odpratávali do neskorých nočných hodín a pomaly začínajú rátať škody. Podľa starostky sa im dedina bude snažiť v rámci možností pomôcť.

Niekedy ani nemusí zapršať a príde veľká voda:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy