Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Robotníci si chceli uľahčiť prácu. Stavebnú suť vyhadzovali z 5. poschodia bez zabezpečenia okolia
Zdielať na

Robotníci si chceli uľahčiť prácu. Stavebnú suť vyhadzovali z 5. poschodia bez zabezpečenia okolia

RUŽOMBEROK / Zatepľovanie bytovky v centre Ružomberka znepokojilo ľudí z viacerých okolitých prevádzok. Robotníci tam totiž zhadzovali stavebnú suť z piateho poschodia priamo do kontajnera vedľa chodníka. Stavebník si po našom upozornení priznal chybu. Robotníci si vraj takto uľahčovali prácu bez jeho vedomia.

Podľa znepokojených Ružomberčanov, ktorí kontaktovali TV JOJ, sa silné rany ozývajú zo staveniska v centre mesta už niekoľko dní. "Ževraj sa tu počas rekonštrukčných prác vyhadzuje sutina zo štvrtého poschodia, bez akéhokoľvek zabezpečenia a ohrozuje aj chodcov," vraví hovorca primátora mesta Ružomberok Viktor Mydlo. 

​Veľkokapacitný kontajner, do ktorého robotníci zhadzovali kusy betónu a inú suť, sa nachádzal hneď vedľa frekventovaného chodníka a nebol ničím ohradený. Muži si takýmto spôsobom zjavne uľahčovali prácu, údajne tak robili bez vedomia či súhlasu svojho nadriadeného. Na bezpečné zvážanie odpadu totiž mali k lešeniu pripevnené vedrá. 

"V prvom rade sa chcem ospravedlniť za vzniknutú situáciu. dnes som mal pohovor s pracovníkmi a spravili sme spolu so stavbyvedúcim opatrenia tak aby sa podobná situácia neopakovala. Bolo to zlyhanie jednotlivcov, ktorí si takto chceli uľahčiť a urýchliť prácu. V žiadnom prípade nemali od nás pokyn, aby takto postupovali.," vyjadrila sa stavebná firma. Zástupcovia mesta si to vraj prídu ešte  skontrolovať. 

 "Chceme týmto zároveň poprosiť všetkých občanov, ktorí sa nachádzajú v blízkosti takýchto stavenísk, aby sledovali, či sú práce vykonávané bezpečne, či necítia ohrozenie a ak áno, nech nám to bezodkladne nahlásia na radnici," dodal Mydlo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy