Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Známi speváci koncertom pomohli uškovým deťom. Celeste organizuje tábor pre rómske deti
Zdielať na

Známi speváci koncertom pomohli uškovým deťom. Celeste organizuje tábor pre rómske deti

KEŽMAROK / Počuli ste už niekedy o uškových deťoch? Aby ony mohli počuť, majú ešte jedny prídavné ušká za tými svojimi. Dve rodiny s malými chlapcami založili občianske združenie, aby pomohli práve takýmto deťom. A to bol aj dôvod, prečo strávili známi speváci piatkový večer v Kežmarskom kostole.

Drevený evanjelický kostolík sa na pár hodín zmenil na koncertné pódium. "Uškové detičky na to, aby mohli počuť, tak majú prídavné uška, je to buď v podobe načúvacích aparátov alebo implantátov, ktoré im umožňujú, aby počuli," opisuje mama nepočujúceho Jakuba Michaela Hurtová. 

Do kostola prišli stovky ľudí, aj miestny farár. Tentokrát ale nie na bohoslužbu, naozaj sedeli pred veľkým pódium postaveným priamo pod kazateľnicou či oltárom. A medzi nimi aj traja speváci, ktorým charita nie je cudzia a ktorí pomáhajú ako môžu.

"Ak im takto môžem aspoň týmto málom pomôcť, tak som rád, že sa to podarilo," povedal spevák Ondrej Kandráč. "Ja si myslím, že pomohli hlavne ľudia, ktorí sem prišli,my sme už len taký dodatok," uviedol spevák Matej Vávra. 

Celeste Buckingham je v Kežmarku a aj v tomto kostolíku ako doma, už niekoľko rokov spolupracuje s tunajšou odbornou školou, šikovné rómske študentky jej dokonca šijú šaty na prestížne koncerty i plesy. A obliekli spevákov aj teraz. Speváčka sa charite venuje veľmi často, pod Tatrami organizuje pre rómske deti dokonca aj vlastný tábor, ktorý vymyslela

"Učia sa tam hlavne to, ako sa zaradiť do života, ako sa dostať na vysokú školu," vysvetlila speváčka Celeste. Mame Michaele sa ani len nesnívalo, že raz budú za pomoc vďačná práve týmto ľuďom. A aj keď sama to nemá vôbec jednoduché, chce pomáhať ostatným deťom s rovnakým problémom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy