Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ondrej, obvinený z vraždy muža v Brezne, ide do väzby. V prípade padli aj ďalšie obvinenia
Zdielať na

Ondrej, obvinený z vraždy muža v Brezne, ide do väzby. V prípade padli aj ďalšie obvinenia

BANSKÁ BYSTRICA / Telo 48-ročného Milana našli v opustenej budove ešte vo štvrtok. Z jeho vraždy obvinili 33-ročného Ondreja, toho súd poslal do väzby. Tým to ale neskončilo. Obvineniu sa nevyhol ani brat zavraždeného, ktorý v piatok kovovou tyčou zaútočil na jedného zo svedkov. Ten leží v nemocnici v kritickom stave.

V prípade vraždy z Brezna sa pred súd v sobotu postavil obvinený Ondrej, ktorého napokon sudca vzal do väzby. Na súd ho priviezla policajná eskorta pred jednou popoludní. Správal sa mimoriadne pokojne, na sebe mal oblečenú policajnú igelitovú kombinézu. V sprievode dvoch mužov zákona vošiel o budovy súdu. 

Sobotňajšie rozhodovanie o väzbe bolo mimoriadne rýchle, po vyše pol hodine odchádzal mladík do vyšetrovacej väzby. Okrem Ondreja polícia zadržala aj dve mladé ženy a 36-ročného Ivana. Všetci totiž mali byť svedkami brutálneho útoku na Milana. 

Troch svedkov vraždy prepustili okolo polnoci, brat obete si Ivana v meste zrejme vystriehol. Zaútočil na neho kovovou tyčou. Výsledkom bola zlomená lebka a krvácanie do mozgu, momentálne leží v nemocnici v kritickom stave. "Po vykonaní prvotných procesných úkonov boli zistené skutočnosti, na základe ktorých prevzal vec vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici," informovala polícia. Brata obete spolu s ďalším mužom napokon polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu. Spracovali už aj návrh na vzatie do väzby. 

Pozrite si súvisiacu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy