Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pod kolesami auta skončilo osemročné dievča, po náraze zostalo v bezvedomí
Zdielať na

Pod kolesami auta skončilo osemročné dievča, po náraze zostalo v bezvedomí

SNINA / Počuli sme prudké brzdenie a potom ticho, tak opisujú nedeľňajšiu nehodu obyvatelia sídliska v Snine. Pod kolesami auta skončilo šesťročné dievčatko. Po náraze zostalo dieťa v bezvedomí. Vodič auta ju rýchlo odviezol do nemocnice.

Vodič auta práve vychádzal z mesta po hlavnej ceste. Tvrdí, že skupinka detí mu náhle vbehla do cesty. Jedno z nich vrazilo priamo do vozidla a zostalo ležať na zemi. "Ona ani neplakala, nič, hotová bola. Dala som ju neveste na ruky, lebo mne zle prišlo, ona ju ratovala," uviedla svedkyňa nehody. 

"Išiel som v smere na Pčoliné zo Sniny, vychádzal som z jednosmerky a z ľavej strany mi vybehlo viacero maloletých detí," uviedol vodič. 

Príbuzní spolu s vodičom naložili dievčatko do auta a rýchlo odviezli do nemocnice. Podľa slov svedkov bolo dieťa v bezvedomí. "Ona ani nedýchala nič, normálne bola ako mŕtva," uviedla svedkyňa nehody.

"Stav hodnotíme ako stredne- ťažké zranenie pravej hornej končatiny, pacientka je stabilizovaná a mimo ohrozenia života," uviedol Marek Adraščík z Chirurgicko-traumatologického oddelenia v sninskej nemocnici. 

Vodič tvrdí, že po tomto úseku jazdí takmer každý deň. Deti zo sídliska sa tu zvyknú hrávať aj popri ceste. "Dosť som dával pozor, lebo tadiaľ dosť často jazdím," povedal vodič. Polícia nehodu zadokumentovala a v prípade začala trestné stíhanie. "Z doposiaľ zistených skutočností došlo k nehode tak, že vodičovi jazdiacemu po miestnej komunikácií spoza oplotenia náhle vbehla malá slečna do jazdnej dráhy a narazila do vozidla," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy