Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Mladý medveď pobehoval po Ružomberku. Tomu, čo urobil, neuveríte
Zdielať na

VIDEO: Mladý medveď pobehoval po Ružomberku. Tomu, čo urobil, neuveríte

RUŽOMBEROK / Obyvatelia Ružomberka zažili v stredu na jednej z ulíc niečo nezvyčajné. Neďaleko cintorína sa voľne pohyboval mladý medveď. Zviera spozorovali skoro ráno muži, ktorí išli do práce. Toto netradičné stretnutie nahrali na mobilný telefón.

Dvaja bratia, ktorí išli pred piatou hodinou ráno do práce neverili vlastným očiam. Mladý medveď utekal po jednej z ružomberských ulíc. Na videu je vidieť, že je zviera ustráchané a zmätene sa pohybuje. Potom vyskočil na strom.  Podľa lesníkov ide o mladého asi 2 až 3-ročného medveďa. V tejto lokalite ho domáci videli už viackrát.Podľa informácií TV JOJ nemajú Ružomberčania v tejto lokalite o návštevy tohto druhu núdzu. 

"Je to mladý medveď, ktorého teraz v čase medvedieho párenia matka poslala od seba preč a on si hľadá možnosti obživy v okrajových častiach mesta," povedal Milan Šlávka, riaditeľ mestských lesov Ružomberok. Potom ako muži na aute odišli, medveď zliezol a ušiel do asi kilometer vzdialeného lesa. Jeho návrat k ľudským príbytkom je však podľa odborníkov len otázkou času. Riešením býva v takýchto prípadoch už len odstrel. Rovnaký názor výnimočne zastávajú v tomto prípade lesníci aj ochranári.

"V tomto prípade by bolo podľa mňa žiadúce ho usmrtiť, pretože takýto medveď, ktorý sa naučí chodiť do mesta, tam už nie je lepšia rada," vyjadril sa Boris Demovič, zoológ z Národného parku Veľká Fatra. 

Medveď, ktorý napadol muža sa vrátil. Viac vo videu TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy