Polojasno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Okamžitá pomoc pred nákupným centrom v Banskej Bystrici zachránila 9 operených životov
Zdielať na

Okamžitá pomoc pred nákupným centrom v Banskej Bystrici zachránila 9 operených životov

BANSKÁ BYSTRICA / Po záchrane malých kačičiek v Žiline sa o pár hodín neskôr podobná akcia diala na parkovisku pred rušným nákupným centrom v Banskej Bystrici. Nevedno ako sa tam 9 káčatiek dostalo, hneď vedľa je frekventovaná cesta a tak hrozili zrážky s autami. Ujali sa ich zamestnanci jednej z firiem a zohnali pre ne pomoc.

Takých nezvyčajných návštevníkov pred nákupným centrom skutočne nečakali. Na parkovisku plnom áut napočítali až 9 malých kačičiek. Ako sa tam dostali nevedno, no hrozilo im nebezpečie, keďže je v blízkosti rušná cesta. "Je to najfrekventovanejšia cesta v meste, kruhový objazd, mohlo ich zraziť alebo mohla byť nehoda," uviedol svedok udalostí Richard Šudoma.

​Bezbranné mláďatá by si samé neporadili. Zamestnanci jednej z firiem sa ich ujali, keďže ich mamu nikde nenašli. Preniesť ich k Hronu a vypustiť do prírody by v tomto prípade nemalo význam, malé kačičky bez rodičov by si neporadili. Pomohli ale ľudia zo záchrannej stanice živočíchov z Banskej Bystrici. Istý čas u nich teraz pobudnú. "Nemajú mamu a zostanú u nás na stanici kým nebudú veľké a poradia si aj s predátormi prípadnými," informoval Michal Adamec, záchranná stanica živočíchov Banská Bystrica.

Práve teraz vrcholí obdobie keď kačacie mláďatá prichádzajú na svet. A hoci kačka hľadá vždy vhodné miesto pri vodnej ploche, niekedy zahniezdi ďalej. "Vtedy idú cez tú cestu, to obdobie je teraz a bude sa to vyskytovať," dodal Michal Adamec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy