Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slovensko zasiahol dážď a výrazné ochladenie. Ako dlho potrvá?
Zdielať na

Slovensko zasiahol dážď a výrazné ochladenie. Ako dlho potrvá?

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Väčšinu Slovenska zasiahol silný dážď a vietor. SHMÚ už vydal aj výstrahu 1. stupňa pre jednotlivé okresy. Chladné počasie by malo pretrvávať aj ďalšie dva dni. Treba ale očakávať aj výrazné ochladenie.

Väčšinu krajov Slovenska v nedeľu zasiahli lejaky. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal aj výstrahy 1. stupňa pred dažďom, silným vetrom ale aj snežením. Tie platia v nedeľu a aj počas pondelka. 

​V nedeľu nás čaká prevažne zamračená obloha na mnohých miestach dážď alebo prehánky, ojedinele výdatné zrážky.  Vo vysokých polohách, na západe a severe od cca 600 - 900 m sneženie. Teplota výrazne klesne, bude veľmi chladno.  Najvyššia denná teplota bude 3 až 8 stupňov Celzia, na východe Podunajskej nížiny, juhu stredného Slovenska, v Above, na Šariši a Zemplíne 8 až 13 stupňov. 

Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -1 stupeň. Severozápadný až severný vietor 5 až 12, v nárazoch miestami okolo 18 m/s  (20 až 45, 65 km/h). 

V pondelok sa počasie veľmi nezmení, bude oblačno až zamračené a na väčšine Slovenska budú prehánky. Od stredných polôh, miestami - najmä na západe a severe, už od výšky 500 m, sneženie. Teplota sa veľmi nezmení a aj na pocit bude stále veľmi chladno. Najnižšia nočná teplota 7 až 2, v Žilinskom kraji, na Spiši a na Horehroní miestami okolo 0 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota 2 až 8, na juhozápade okolo 10 stupňov. Severozápadný až severný vietor 4 až 10 m/s (15 až 35 km/h), v nárazoch miestami 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h). 

Pršať na väčšine Slovenska by už v utorok ale nemalo. Čaká nás premenlivá oblačnosť a ojedinele, najmä na severe a východe, prehánky,
od stredných polôh snehové. V noci budú teploty ešte stále nízke, najnižšia a nočná teplota 6 až 1, v Žilinskom kraji, na Spiši a na Horehroní 
miestami okolo -1 stupeň. Obloha v noci bude prevažne zamračená, najmä na východe. 

Nad ránom aj v nížinách sa môže ojedinele yvskytnúť prízemný mráz. Teploty nám už ale cez deň o  trochu stúpnu. Najvyššia denná teplota 10 až 15, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami okolo 8 stupňov. Vietor bude severozápadný až severný so silou 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch 
ojedinele okolo 17 m/s (60 km/h). 

Viac o počasí na nadchádzajúce dni vo videu TU: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy