Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na výlet vlastným autom, domov požičaným
Zdielať na

Na výlet vlastným autom, domov požičaným

SPIŠSKÁ STARÁ VES / V nepríjemnej situácii sa ocitlo niekoľko turistov, ktorí si prišli vychutnať voľné chvíle na Zamagurie. Do Spišskej Starej Vsi pricestovali na svojich autách, ale domov si budú musieť niektorí zháňať iný odvoz. Na parkovisku pred penziónom do ich áut narazil miestny lekár.

Hostia jedného z penziónov v Spišskej Starej Vsi dnes namiesto rannej kávy riešili úplne iný problém. Ktovie či sa turisti ešte len zobúdzali alebo ich náraz do ich áut vyrušil pri raňajkách, pohľad to ale nebol vôbec príjemný.

"Po príchode na miesto zásahu jednotka vykonala protipožiarne opatrenia na vozidlách, zabezpečila ich proti pohybu a pomohla posádke rýchlej zdravotnej pomoci pri ošetrovaní," hovorí Peter Pazera, veliteľ zásahu hasičov.

Ľudia postávali na chodníkoch a nechápali, ako sa nehoda stala. Cesta tu nie je úzka, síce ju lemujú zaparkované autá, ale nejde o žiadny nebezpečný či neprehľadný úsek, navyše ak šoféri dodržiavajú rýchlosť jazdi sa tu päťdesiatkou.

Klebetilo sa, že muž za volantom zaspal. Miestny lekár, ktorý auto šoféroval, nám povedal, ako sa to malo stať.

"Ja som išiel do práce a nestihol som sa zaradiť no a už som sa nestihol zaradiť tak aby som ich obišiel tak som ich štrajchal rad radom," hovorí Igor, pravdepodobný vinník nehody.

Lekár sa išiel všetkým turistom po zdokumentovaní nehody ospravedlniť. Poškodil 5 áut vrátane toho svojho. Našťastie sa nikto vážne nezranil a aj on mal iba malý škrabanec na hlave.

Na turistov u nás číhajú rôzne nástrahy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy