Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Starostka aj obyvatelia čistili neporiadok z plastov, ktoré vyhodili ľudia a bobry to použili na stavbu
Zdielať na

Starostka aj obyvatelia čistili neporiadok z plastov, ktoré vyhodili ľudia a bobry to použili na stavbu

LOMNIČKA / Starostka Lomničky svoje slovo dodržala. Sľúbila, že neporiadok, ktorý komplikuje život bobrom pri ich dedine, do konca apríla zmizne. Pre brigádnikov nachystala stovky vriec, hrable, motyky i metly. Do pol hodiny už bol obrovský kontajner plný odpadu.

Chránenému hlodavcovi z Lomničky, zdá sa, svitá na lepšie časy.

"Neviem, čo je to za zviera ani som ho nikdy nevidel, ale také prostredie si nezaslúži. Ani on ani my ľudia," hovorí brigádnik Jozef. Odbor životného prostredia dal dedine jasne ultimátum. Ak neporiadok nezmizne, bude z toho pokuta. Niekoľko stoviek eur by ale v obecnej kase chýbalo A tak sa ľudia na tento neporiadok nepozerali iba z cesty ale chytili do ruky pracovné náradie a pobrali sa upratovať. 

Do už postavenej bobrej hrádze zasahovať veľmi nechceli. A tak ju aspoň pozametali a pozbierali hlavne plasty. Tých bolo najviac. Vrecia sa plastovým odpadom naplnili do pol hodiny. "Tak neviem to odhadnúť ale nejakých 200 - 300 vriec tu bude," hovorí starostka Lomničky Mária Oráčková. 

V dedine budú mať kamerový systém. Hlavným dôvodom ale nie je kriminalita. Kamery v Lomničke namontujú z úplne iného dôvodu. "Aby sme videli, kto rúca odpad do potoka, ja dúfam, že toto už naši občania nebudú robiť," dodala starostka. 

Takto to v Lomničke vyzeralo pred uprataním:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy