Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prípad falošného kominára prekročil hranice okresu. Na krku mal aj trestné oznámenie
Zdielať na

Prípad falošného kominára prekročil hranice okresu. Na krku mal aj trestné oznámenie

HUMENNÉ / Ľudí, ktorých podviedol falošný kominár, stále pribúda. Okrem Humenčanov sa ozvali aj ľudia z iných regiónov. Skúsený cechmajster kominárov dokonca hovorí, že tento údajný kominár vyberá peniaze za falošné revízie po celom Slovensku, a to aj napriek tomu, že ho z Komory kominárov Slovenska vylúčili.

"To sú ľudia, ktorí sú bez chrbtovej kosti. Oni inú doslova len za peniazmi, nejdú za robotou," uviedol kominársky cechmajster Jozef Gazdík. Viacerí obyvatelia Humenného upozornili políciu ešte minulý mesiac na podozrivého kominára, ktorý robí falošné revízie komínov a berie za to peniaze.

Na potvrdení, ktoré ľuďom vydáva je iba telefonický kontakt na jeho manželku. "Zneužil moje číslo, ja som mu hovorila tisíckrát, že prečo dávaš moje číslo, keď ja s tým nič nemám?" povedala žena pre TV JOJ.

Už v minulosti podala na falošného kominára trestné oznámenie aj Komora kominárov Slovenska. "Nerobil tú robotu tak, ako ju mal robiť a vydával potvrdenia o preskúšaní komína aj na stavby, kde komíny neexistovali," dodal Gazdík. 

Hoci bol trestne stíhaný, odsúdený a navyše ho z komory kominárov vylúčili, podvodné revízie komínov vykonáva naďalej. "On to nerobí len tu u nás v Prešovskom kraji ale chodí po celej Slovenskej republike. Sťažovali sa na neho zákazníci a riešila ho aj disciplinárna komisia," uviedol Gazdík. 

Polícia túto vec ukončila ako priestupok proti majetku a spisový materiál bol predložený na Okresný úrad v Humennom. "V danom prípade bolo poškodených, respektíve podvedených celkovo sedem ľudí, kde išlo o sumy za poskytnuté služby vo výške od 13 eur do 40 eur," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove Gabriela Gabošová. 

Skúsený kominár ale odporúča, čo robiť, aby ste sa pred podvodníkom chránili. "Ani nejde o tie peniaze ako o to, čo robí. Prakticky ľudí zavádza, lebo ľudia chcú zaplatiť, aby mali v poriadku, no on im tú službu nedá, čiže je to podvod. Najlepšia cesta je riešiť to cez obecný úrad, mestský úrad, aby mala obec alebo mesto urobenú zmluvu so serióznym kominárskym podnikom," povedal Gazdík.

Pozrite si archívnu reportáž o tomto prípade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy