Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V prípade obchodovania s náplasťami vyšetrovateľ žiadal väzbu až pre 12 obvinených
Zdielať na

V prípade obchodovania s náplasťami vyšetrovateľ žiadal väzbu až pre 12 obvinených

PARTIZÁNSKE / O protidrogových akciách s krycími názvami "Čistič" a "Partizán", televízia JOJ informovala už v piatok. Zasahovalo vyše sto policajtov, medzi nimi aj kukláči z NAKA, z Trenčína a z Nitry. Hlavný vyšetrovateľ žiadal väzobné stíhanie až pre 12 obvinených.

Obvinených mužov priviezli na Okresný súd v Partizánskom. Gang, ktorý sa polícii podarilo rozbiť, mal okrem iného obchodovania s onkologickými liekmi. Obvinili spolu až 13 ľudí, medzi nimi aj ženy. 

​Sudca postupne vypočul všetkých zadržaných a rozhodol o ich najbližšom osude. Podľa informácií TV JOJ obvinené osoby, ktoré boli doposiaľ vypočuté putovali zo súdu priamo do vyšetrovacej väzby, kde by si mali počkať na začatie súdneho procesu. Za obchodovanie s drogami im hrozia vysoké tresty. 

"V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov, niektorým obvineným až na 20 rokov," informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

Členovia organizovanej skupiny pôsobili najmä v Nitrianskom kraji. Pri razii zakročilo asi 105 policajtov na viacerých miestach súčasne. Kukláči zaistili okrem pervitínu a marihuany aj 127 kusov fentanylových náplastí, ktoré predpisujú onkologickým pacientom v poslednom štádiu choroby. Ide o nebezpečnú vysoko návykovú látku so stonásobne silnejším účinkom ako heroín. Riziko smrteľného predávkovania je vysoké.  "Závislosť vzniká veľmi rýchlo a odvykanie je sprevádzané ťažkými abstinenčnými príznakmi," vysvetlil Slivka. 

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy