Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Jar sa hlási o slovo. Víkend nás ale môže sklamať
Zdielať na

Jar sa hlási o slovo. Víkend nás ale môže sklamať

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Jar je v plnom prúde, no teploty počas noci ešte pripomínajú, že zima bola len nedávno. V nedeľu v noci nás totiž ovplyvňoval studený front, ale v pondelok už vládu nad počasím prebrala tlaková výš od severovýchodu.

V natečenom chladnom vzduchu bude teplota klesať v dolinách a v kotlinách do -5 stupňov Celzia, ale inde zostane teplota v intervale od 6 do 2 stupňov. Utorok bude slnečný, no veterný. Denná teplota dosiahne od 12 do 17 stupňov Celzia, na juhu až do 20 stupňov. Vietor od východu bude mať rýchlosť do 30 kilometrov za hodinu, v nárazoch okolo 50 kilometrov za hodinu.

"Jar sa naplno ukáže aj v ďalších dňoch. V stredu aj vo štvrtok sa ráno ojedinele objavia hmly. Cez deň pribudne kopovitá oblačnosť a z nej sa nedajú popoludní vylúčiť prehánky, občasný dážď. Denná teplota bude od 15 do 21 stupňov Celzia, na severe okolo 14 stupňov Celzia," uviedla meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. Situácia sa začne meniť v piatok, keď začne od juhozápadu pribúdať oblačnosť a prehánky sa stanú pravdepodobnejšie. Denná teplota bude od 16 do 21 sutpňov, na západe okolo 14 stupňov. Víkendové dni sa javia oblačnejšie, daždivejšie a chladnejšie, no dovtedy sa ešte môže všetko zmeniť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy